Καταγγελία Αδωνι για τροπολογία-«κουκούλωμα» από Πολάκη

09:34 2/8/2017 - Πηγή: Protagon

Mετά την Παιδεία η Υγεία. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας για αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση (στις 11.00), η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) . Και σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης όμως, δεν λείπουν οι τροπολογίες που συνοδεύουν το κύριο σώμα του νομοσχεδίου.

Όπως καταγγέλλει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις

Γεωργιάδης, σε μία εξ αυτών επιχειρείται η νομιμοποίηση δαπανών πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη σχετική δικαστική έρευνα.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Γεωργιάδης μιλά για τροπολογία που φωτογραφικά προσπαθεί να παρεμποδίσει τη δικαστική έρευνα και επιτίθεται προσωπικά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Πάυλο Πολάκη: «Λαλιστατε κύριε Πολάκη, επειδή εγώ δεν λέω πολλά όπως εσείς σε αυτά, σας λέω μην την ψηφίσετε διότι απλά θα είναι ένα επιπλέον τεκμήριο της ενοχής σας και της δικής σας προσωπικής εμπλοκής», διαμηνύει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας που προσδοκά στην αποσυμφόρηση των επειγόντων στα νοσοκομεία μέσω της δημιουργίας 239 μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, αναμένεται να κορυφωθεί την Πέμπτη με ομιλίες του Πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών -οπότε και προμηνύεται νέα σύγκρουση κορυφής– και στη συνέχεια το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της καταγγελίας Γεωργιάδη:

«Πριν από μερικές μέρες ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, μία σειρά σοβαρών καταγγελιών, με έγγραφα, για δαπάνες πολλών εκατομμυρίων €, που έγιναν από την Διοίκηση του κ. Πολάκη χωρίς καμμία νόμιμη διαδικασία. Ενώ λοιπόν η καταγγελία έγινε και άρα η έρευνα ξεκίνησε, ξαφνικά καταθέτουν χθες τροπολογία στο νόμο για την ΠΦΥ με την οποία νομιμοποιούν εκ των υστέρων ακριβώς τις δαπάνες αυτές. Τους ενημερώνω ότι με απόφαση του ΑΠ τροπολογίες που φωτογραφικά προσπαθούν να παρεμποδίσουν την Δικαστική έρευνα δεν ισχύουν καθώς είναι πρόδηλα αντισυνταγματικές. Λαλιστατε κύριε Πολάκη, επειδή εγώ δεν λέω πολλά όπως εσείς σε αυτά, σας λέω μήν την ψηφίσετε διότι απλά θα είναι ένα επιπλέον τεκμήριο της ενοχής σας και της δικής σας προσωπικής εμπλοκής».

The post Καταγγελία Αδωνι για τροπολογία-«κουκούλωμα» από Πολάκη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα