Κάντο όπως ο Χάρι (ο πρίγκιπας)

Το να είσαι πρίγκιπας σήμερα είναι πολύ ξεπερασμένο. Εντάξει, δεν θα αντιμετωπίσεις βιοποριστικό πρόβλημα ποτέ, κι αυτό είναι μια εγγύηση καλή. Αλλά το αντίτιμο είναι ότι είσαι, βάσει πρωτοκόλλου, υποχρεωμένος να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή σαν φυτό – προσωπικά και κοινωνικά.

Θα ερωτευτείς (ενδεχομένως) και θα παντρευτείς (σίγουρα) ένα άτομο που θα πρέπει πρώτα απ΄ όλα να πληροί τις πριγκιπικές προϋποθέσεις.

Θα τελειοποιηθείς στον ρόλο της πολιτικής και της κοινωνικής γλάστρας. Θα φωτογραφίζεσαι στις κρίσιμες στιγμές για τη χώρα σου αλλά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να τις επηρεάσεις.

Θα φωτογραφίζεσαι επίσης σε διάφορες αγαθοεργίες αλλά δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα για να λύσεις κανένα από τα προβλήματα.

Από αριστερά ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, σε επίσημη εκδήλωση του Μπάκιγχαμ. Ο Χάρι, πάντα είναι ο πιο αυθόρμητος από τα δύο αδέλφια

Και κάπως έτσι περνάει η πριγκιπική ή βασιλική ζωή σου μέχρι να πεθάνεις και να σε θάψουν με τιμές.

Ο Χάρι είναι ο μικρότερος γιος της μακαρίτισσας Νταϊάνα. Εμεινε ορφανός όταν ήταν 12 ετών. Τον θυμάμαι, τον Αύγουστο του 1997, στην κηδεία της μαμάς του. Τον είχαν ντύσει όπως έπρεπε, τον είχαν στήσει εκεί που έπρεπε, και προφανώς του είχαν πει πώς έπρεπε να φερθεί δημοσίως.

Ο αδερφός του, ο Γουίλιαμ, 15 ετών τότε, ήταν δακρυσμένος, αλλά comme il faut. Στητός, μετρημένος, σοβαρός.

Ο Χάρι, πάλι, ήταν σαν ένα φυσιολογικό παιδί. Βαλάντωνε στο κλάμα καθώς ακολουθούσε το φέρετρο. Πίεζε τα μάτια του με τις γροθιές, έσκυβε μπροστά και τρανταζόταν από λυγμούς, σκόνταφτε καθώς περπατούσε κλαίγοντας.

Η Κέιτ Μίντλετον, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον Χάρι στα δοκιμαστικά του φιλανθρωπικού μαραθωνίου στο Λονδίνο. Ο αγώνας διοργανώθηκε υπέρ της εκστρατείας των πριγκίπων για την καλή ψυχική υγεία, με την ονομασία Heads Together (Alastair Grant – WPA Pool/Getty Images/Ideal Images)

Από τότε πέρασαν 20 χρόνια. Σήμερα τα δύο παιδιά ανακοινώνουν ότι έχουν παραγγείλει προτομή της μητέρας τους για το παλάτι του Κένσινγκτον με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό της. Σας θυμίζω ότι τότε, η βασίλισσα Ελισάβετ είχε κάνει μια εβδομάδα να εκφωνήσει τη συλλυπητήρια δήλωσή της για την εκλιπούσα διαζευγμένη μητέρα των πριγκίπων. Και τελικά αναγκάστηκε να το κάνει διότι η κοινή γνώμη στρεφόταν εναντίον της.

Σήμερα πάντως, τα δύο αδέρφια, μαζί με την Κέιτ Μίντλετον, κάνουν ενημερωτική εκστρατεία υπέρ της μοιρασιάς των αισθημάτων, ειδικά σε προβληματικές καταστάσεις, όπως είναι η απώλεια. Η εκστρατεία ονομάζεται Heads Together και προς χάριν αυτής, την Κυριακή 16 Απριλίου διοργανώθηκε μαραθώνιος στο Λονδίνο.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, τη Δευτέρα 17 Απριλίου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, έκανε δηλώσεις στο βρετανικό φιλανθρωπικό περιοδικό CALM υπέρ της έκφρασης των αισθημάτων για την καταπολέμηση της κατάθλιψης. «Δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον όπου δεν μπορούν να εκφράσουν αυτά που νιώθουν», είπε.

Επίσης ο Γουίλιαμ, την Τρίτη 18 Απριλίου, μίλησε μέσω skype με τη Lady Gaga για το ίδιο. Την τηλεφωνική κλήση έκανε η αμερικανίδα ποπ σταρ από την κουζίνα του σπιτιού της στο Λος Αντζελες. «Η κακή ψυχική υγεία κρύβει πολλά προβλήματα. Φοβάσαι να μιλήσεις, ντρέπεσαι, νομίζεις ότι εσύ φταις», του είπε, από προσωπική πείρα.

Δείτε τη συνομιλία μέσω skype της Lady Gaga με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Και συνέχισε η Lady Gaga: «Εγώ έπασχα χρόνια από κατάθλιψη. Ξυπνούσα το πρωί και αισθανόμουν πλήξη, κούραση και λύπη». Στον τηλεφωνικό διάλογο ο βρετανός πρίγκιπας τόνισε τη σημασία του να εξωτερικεύεις τα αισθήματά σου και να ζητάς βοήθεια όταν κάτι δεν πάει καλά.

Ο Γουίλιαμ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρίγκιπα Χάρι στην εφημερίδα Daily Mail, τη Δευτέρα 17 Απριλίου, ήταν εκείνος που τον είχε παροτρύνει να μοιραστεί το πρόβλημα της απώλειας της μητέρας τους…

«Μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα για να νιώσεις λιγότερο πόνο, βραχυπρόθεσμα», δήλωσε ο Χάρι. «Σβήνεις τις αναμνήσεις, δεν τις σκέφτεσαι καθόλου. Αποφεύγεις να μιλάς για το πρόσωπο που έχεις χάσει. Δεν γιορτάζεις γενέθλια».

Ο Χάρι φωτογραφημένος από παπαράτσι σε καλοκαιρινές διακοπές

Ο Χάρι στη συνέντευξη παραδέχτηκε ανοιχτά πως η προσπάθειά του να καταπνίξει τη θλίψη του, προκάλεσε προβλήματα: «Εχασα τη μαμά μου στα 12. Από τότε, με το να καταπνίγω τα αισθήματά μου για 20 χρόνια, έκανα κακό και στην προσωπική μου ζωή και στη δουλειά μου.

»Ηρθα μάλλον κοντά στην ολοκληρωτική νευρική κατάρρευση πολλές φορές – σε περιπτώσεις όπου ξαφνικά η θλίψη, τα ψέματα, οι παρεξηγήσεις, όλα έρχονταν στην επιφάνεια.

»Ο τρόπος να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου ήταν να θάβω το κεφάλι μου στην άμμο. Αρνιόμουν να σκεφτώ τη μαμά μου γιατί θεωρούσα ότι αυτό δεν επρόκειτο να με βοηθήσει. “Απλώς θα στενοχωρηθείς”, έλεγα “δεν πρόκειται να τη φέρεις πίσω. Αρα, μην αφήσεις ποτέ αυτά σου τα αισθήματα να εισχωρήσουν πουθενά”».

Τελικά, πήγε σε ψυχαναλυτή. «Δεν θέλω να με συμβουλέψεις. Θέλω απλώς να με ακούσεις. Μπορείς να το κάνεις;», του είπε ο πρίγκιπας.

Ο Χάρι σε στρατιωτική άσκηση στο Αφγανιστάν το 2012

Το έκανε, λοιπόν ο ψυχαναλυτής. Τον άκουσε. Και σήμερα ο Χάρι λέει ότι νιώθει πολύ καλύτερα. «Από τη μία με βοήθησε η ψυχανάλυση», λέει στην Daily Telegraph. «Από την άλλη με βοήθησε το μποξ: όταν έχεις οργή μέσα σου και σου ’ρχεται να ρίξεις μπουνιά, είναι καλύτερο να τη ρίχνεις σε κάποιον που φοράει γάντια».

Υ.Γ. Ο πρίγκιπας Χάρι είναι ο ατίθασος πρίγκιπας της Βρετανίας. Το 2012 κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από το Λας Βέγκας που τον δείχνουν γυμνό και εντελώς μεθυσμένο να χορεύει σε πάρτι και μετά να είναι ξαπλωμένος (πάλι γυμνός) με νεαρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου. Ο πρίγκιπας γδύθηκε επειδή έχασε στο μπιλιάρδο. Μετά τα πιο πάνω συμβάντα προέβη σε δημόσια δήλωση: «Λυπάμαι που απογοήτευσα την οικογένειά μου».

Η αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ είναι η τελευταία, σοβαρή σχέση του πρίγκιπα Χάρι

Επίσης είχε καταταγεί στον βρετανικό στρατό, από το 2005 έως το 2015, και έχει πάει δύο φορές στο Αφγανιστάν, το 2007 και το 2012. Και από εκεί κυκλοφόρησαν φωτογραφίες… Τέλος πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, η σχέση του με την αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ. Μαζί της λέγεται ότι θα πάει στον γάμο της κουνιάδας του, Πίπα Μίντλετον, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαΐου.

The post Κάντο όπως ο Χάρι (ο πρίγκιπας) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
lady gaga, daily mail, daily telegraph, κηδεία, grant, συλλυπητήρια, skype, lady, gaga, ποπ, σταρ, φταις, mail, θλίψη, ηρθα, telegraph, λας, μαΐου, protagon, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, Καλή Χρονιά, πασχα 2012, βασιλισσα ελισαβετ, γδυθηκε, θλίψη, αφγανισταν, γνωμη, δουλεια, ηθοποιος, καταθλιψη, λονδινο, μητερα, μπιλιαρδο, πλαισιο, σταρ, υγεια, φωτογραφιες, ψεματα, daily mail, lady gaga, mail, protagon, skype, αναμνησεις, απωλεια, ατομο, αφορμη, βοηθεια, γουιλιαμ, δευτερα, δηλωση, δηλωσεις, εγγυηση, ειπε, εκστρατεια, ελισαβετ, εβδομαδα, επρεπε, ετων, εφημεριδα, ζωη, κηδεία, ιδιο, κειτ μιντλετον, κειτ, κουζινα, λας, λας βεγκας, μαμας, μαΐου, μαμα, ματια, μπορεις, ντρεπεσαι, παντα, οικογενεια, παιδι, παιδια, περιβαλλον, ποπ, προβληματα, πριγκιπας, πρωι, ρολο, συλλυπητήρια, σκεφτεσαι, τριτη, φοβασαι, αγωνας, daily telegraph, δωματιο, φυτο, gaga, grant, χωρα, κλαμα, κληση, κυριακη, lady, μπροστα, ορφανος, οργη, protagon.gr, telegraph, θελω να
Τυχαία Θέματα