Και ο Βορίδης στον χορό Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου

Η κόντρα που άρχισε την περασμένη εβδομάδα συνεχίζεται και αυτή, με την Ολγα Γεροβασίλη και τον Γιώργο Κουμουτσάκο να αποκτούν… ταίρι. Ο Μάκης Βορίδης μπήκε κι αυτός στο γαϊτανάκι της κυβερνητικής εκπροσώπου και του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα!

Το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ

κάνει λόγο για «αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές» και τις χρεώνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Κι όλα αυτά, εξαιτίας της στάσης της Ολγας Γεροβασίλη να κατασκευάσει δόλια αβάσιμους και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς, όπως σχολιάζει καυστικά η Συγγρού.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε τι έχει συμβεί από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας μέχρι και σήμερα.

Το «Εθνος» κυκλοφόρησε με διαλόγους του Γιώργου Κουμουτσάκου με τον δημοσιογράφο Τάκη Μουσσά, ο οποίος κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, ώστε να αποσπά κρατικό χρήμα από τις διαφημίσεις. Ωστόσο, οι καταγραφές έχουν γίνει από την ΕΥΠ και το υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα δικαστήρια, με τη Νέα Δημοκρατία να επιτίθεται στην κυβέρνηση, αφού όπως την κατηγορεί υιοθετεί άκριτα τα δημοσιεύματα.

Μάλιστα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος προχώρησε σε κατάθεση αγωγής κατά της κυβερνητικού εκπροσώπου, το μεσημέρι του Σαββάτου. Και το προανήγγειλε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Καταθέτω αγωγή κατά της κ. Γεροβασίλη.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 26, 2016

«Στην εποχή της Κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή – Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο. Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουμουτσάκος.

Τι απαντά το Μαξίμου

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και με… ύφος. «Μαζί με την αγωγή, να καταθέσει και τα τιμολόγια με τα οποία η ΝΔ πλήρωνε τους κατηγορούμενους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση για να έρθει η… πληρωμένη απάντηση από τον κ. Κουμουτσάκο, ο οποίος προχώρησε και σε μήνυση, εκτός από την αγωγή.

Και αγωγή και μήνυση λοιπόν. Καλό βράδυ σε όλες και όλους.

— Giorgos Koumoutsakos (@GKoumoutsakos) March 26, 2016

Γιατί ο Βορίδης ρωτά τον Τσίπρα

Ολα τα παραπάνω κλιμακώθηκαν το πρωί της Δευτέρα, με τον Μάκη Βορίδη να προχωρά σε κατάθεση επίκαιρης ερώτησης προς τον Αλέξη Τσίπρα. Τα όσα έπραξε η κυρία Γεροβασίλη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι όσα δήλωνε ήταν ψευδή και συκοφαντικά», δίνουν πάτημα στη Συγγρού να ανεβάσει τους τόνους ενόψει της συζήτησης της Τρίτης στη Βουλή, για τη Δικαιοσύνη και τη διαφθορά. Με αυτόν τον τρόπο, ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάζεται να απαντήσει σε ένα ζήτημα που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση, πατώντας πάνω σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας.

Eπίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό για αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες & ανήθικες πρακτικές της Κυβέρνησης. https://t.co/TlbuoYS8eV

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (@neademokratia) March 28, 2016

Στην ερώτηση του Μάκη Βορίδη γίνεται σαφής αναφορά για «παράνομη χρήση υλικού από την κυβερνητική εκπρόσωπο. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει εάν παρακολουθούνται και καταγράφονται συνομιλίες βουλευτών με δημοσιογράφους και γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί παρανόμως δημοσιοποιηθείσες ιδιωτικές συνομιλίες.

Κι όσο η ώρα πλησιάζει για τη συζήτηση στη Βουλή, τόσο το πολιτικό θερμόμετρο θα ανεβαίνει.

The post Και ο Βορίδης στον χορό Γεροβασίλη-Κουμουτσάκου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα