Και επίσημα ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2018 εξήγγειλε το Σάββατο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ανοίγοντας άτυπα την αυλαία της προεκλογικής περιόδου για την αναμέτρηση του Ιανουαρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση σε συνεδριακό κέντρο στη Λευκωσία ήταν οι υπουργοί

και σημαίνοντα στελέχη της κυβέρνησης, η ηγεσία και η κοινοβουλευτική ομάδα του Δημοκρατικού Συναγερμού και προσωπικότητες που θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Αναστασιάδη.

Όπως αναφέρει ο «Φιλελευθερος», στην ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης προέβη σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου όπως και σε ενημέρωση για το Κυπριακό.

«Δικαιούμαστε όλοι να νιώθουμε περήφανοι, γιατί μετατρέψαμε τον κίνδυνο χρεοκοπίας σε σταθερότητα και ανάπτυξη. Γιατί κρατηθήκαμε όρθιοι και σήμερα κάνουμε σταθερά βήματα μπροστά», ανέφερε επικαλούμενος και το βασικό σύνθημα της εκστρατείας του («Σταθερά Βήματα Μπροστά»).

Στην δεύτερη και τελευταία θητεία του, όπως υπογράμμισε, «αντίπαλος όλων θα είναι τα προβλήματα που ο λαός και η πατρίδα μας αντιμετωπίζει».

«Αυτό που μας ενώνει είναι το όραμα ή το καθήκον, το 2023 εκείνος που θα με διαδεχθεί -αν φυσικά ο λαός μου ανανεώσει την εντολή- να παραλάβει ένα κράτος ελεύθερο, σύγχρονο, απόλυτα συμβατό με τις προσδοκίες του λαού μας», επισήμανε.

Αναφερόμενος στις διεθνής σχέσεις και την εξωτερική πολιτική είπε ότι «έχουμε χαράξει μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη στρατηγική σε διεθνές και περιφερειακό επίπεδο προκειμένου να αξιοποιήσουμε κατά το βέλτιστο τρόπο τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το γεωστρατηγικό ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή. Με μια εξωτερική πολιτική που δεν είναι πλέον μονοθεματική, έχουμε μετατρέψει την πατρίδα μας σε σημείο θετικής αναφοράς και πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο».

Ειδικότερα για το Κυπριακό σημείωσε ότι «η επανένωση της Κύπρου παραμένει ο κορυφαίος μου στόχος. Η δυνατότητα του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να μπορέσουν μια μέρα να μοιραστούν τα οφέλη μιας ευημερούσας πατρίδας χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις, μιας πατρίδας που οι νόμιμοι πολίτες της ελεύθερα θα σχεδιάζουν το μέλλον, συνεχίζει να κρατά ζωντανό το όραμα μου».

«Εργαστήκαμε για να φτάσουμε στη λύση περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και στην πορεία αυτή πετύχαμε να δημιουργήσουμε σημαντικά θετικά δεδομένα όχι μόνο για την πλευρά μας, αλλά για το σύνολο του Κυπριακού λαού», σημείωσε.

Ο κ. Ανασταδιάδης μίλησε για την οικονομία και έκανε λόγο «για το νοικοκύρεμα ενός σπάταλου κράτους» και για μέτρα εξορθολογισμού. «Η κυπριακή οικονομία βαδίζει σε τρίτη συνεχή χρονιά σταθερής ανάπτυξης», υπογράμμισε.

The post Και επίσημα ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου ο Νίκος Αναστασιάδης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα