Ιταλία: Nεκροί όλοι οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα

Ενα μακάβριο τέλος. Κατά τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, η γιγάντια επιχείρηση διάσωσης στο ξενοδοχείο Rigopiano στην Ιταλία, το οποίο καταπλάκωσε χιονοστιβάδα πριν μία εβδομάδα, τερματίστηκε επίσημα. Ανασύρθηκαν και οι τελευταίες δύο σοροί από το ξενοδοχείο, με τους νεκρούς να φτάνουν τους 29 ενώ οι επιζώντες είναι συνολικά 11.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Ρομπέρτο ντελ Ρόσο, ενώ από εκείνους που γλίτωσαν οι δύο είναι ζωντανοί από τύχη, επειδή βρίσκονταν τη στιγμή της χιονοστιβάδας εκτός του ξενοδοχείου και κατέφυγαν σε ένα αυτοκίνητο.

Οι υπόλοιποι εννέα απεγκλωβίστηκαν από τα συνεργεία, που εργάζονταν υπό αντίξοες συνθήκες.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη συζήτηση γύρω από την αποτελεσματικότητα της διάσωσης, με αρκετούς να σχολιάζουν ότι υπήρξαν μοιραίες καθυστερήσεις. Η εισαγγελία της Πεσκάρα έχει εν τω μεταξύ ξεκινήσει έρευνα κατ’ αγνώστων για πολλαπλή ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται εάν αγνοήθηκαν οι αρχικές κλήσεις για βοήθεια, εάν άργησαν να φτάσουν τα συνεργεία διάσωσης και εάν το ξενοδοχείο έπρεπε να είχε εκκενωθεί πριν χτυπηθεί από τη χιονοστιβάδα.

Σε αυτές τις αποφάσεις ρόλο αναμένεται να παίξουν και οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου κάθε θύματος ξεχωριστά, αν σκοτώθηκαν δηλαδή εξαιτίας της χιονοστιβάδας ή από τον πολυήμερο εγκλωβισμό τους.

Ο γιατρός που κάλεσε οικογένεια ενός θύματος, του Γκαμπριέλε Ντ’ Άντζελο, υποστηρίζει ότι στη νεκροψία που εκείνος διενήργησε διαπιστώθηκε πως «δεν υπάρχουν σημάδια τραυμάτων ούτε ασφυξίας». «Σύμφωνα με τη δική μας εκτίμηση, εάν είχε διασωθεί νωρίτερα πιθανότατα θα ζούσε» δήλωσαν, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

H εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση, Κριστίνα Τεντεσκίνι, είχε προχωρήσει το απόγευμα της Τετάρτης σε ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία της δικαστικής έρευνας.

Διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου, και ότι από όσες νεκροψίες είχαν γίνει μέχρι στιγμής (έξι), σε καμία δεν ήταν αποκλειστική αιτία θανάτου το κρύο. «Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο θάνατος ήταν ακαριαίος εξαιτίας τραυματισμού, σε ορισμένες άλλες συνέτρεξαν διαφορετικά αίτια, όπως τραυματισμός, υποθερμία ή ασφυξία», δήλωσε.

The post Ιταλία: Nεκροί όλοι οι αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο που καταπλάκωσε η χιονοστιβάδα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα