Η βασίλισσα Ελισάβετ B’ επισκέφτηκε τα θύματα του Μάντσεστερ

Αμέσως μετά την επίθεση στο Μάντσεστερ το βράδυ της Δευτέρας, η βασίλισσα Ελισάβετ B’ δήλωσε συγκλονισμένη, ευχαρίστησε τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και εξέφρασε τον θαυμασμό της για την αντίδραση των κατοίκων της πόλης.

«Ολόκληρο το έθνος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ για τους θανάτους, τους τραυματισμούς στο Μάντσεστερ την περασμένη νύκτα τόσων ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, που απλώς διασκέδαζαν σε συναυλία. Γνωρίζω ότι μιλώ εξ ονόματος όλων, καθώς εκφράζω τη βαθύτερή μου συμπάθεια

σε όλους όσοι επλήγησαν από αυτό το τρομακτικό γεγονός και ιδιαίτερα στις οικογένειες και τους φίλους όσων πέθαναν ή τραυματίσθηκαν. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών, που ανταποκρίθηκαν με τέτοιον επαγγελματισμό και φροντίδα.

»Και θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του Μάντσεστερ ανταποκρίθηκαν με ανθρωπισμό και συμπόνοια σε αυτήν την πράξη βαρβαρότητας», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η βασίλισσα Ελισάβετ B’.

Προς επίρρωσιν των όσων δήλωσε, στο πλευρό των ανήλικων παιδιών που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena βρέθηκε την Πέμπτη, η Ελισάβετ, η οποία επισκέφτηκε το νοσοκομείο Παίδων του Royal Manchester.

Δείτε στιγμιότυπα από την επίσκεψη, με τον φακό του Reuters (Peter Byrne)

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Η βασίλισσα της Βρετανίας συνομίλησε με τραυματίες, καθώς και με το προσωπικό του νοσοκομείου, το οποίο δούλεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη, περιθάλποντας τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ενα από τα κορίτσια με τα οποία μίλησε η Ελισάβετ ήταν η 14χρονη Εβι Μιλς, από το Χάρογκεϊτ. Οπως της είπε το νεαρό κορίτσι, πήγε στη συναυλία για να γιορτάσει τα γενέθλιά της.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό», είπε η βασίλισσα στους γονείς του κοριτσιού.

Οκτώ νοσοκομεία, εντός και σε κοντινή απόσταση από το Μάντσεστερ, περιθάλπουν 116 τραυματίες, εκ των οποίων οι 23 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Από τους δεκάδες ανθρώπους που τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση του καμικάζι, τα 12 είναι παιδιά κάτω των 16 ετών. Υπενθυμίζεται πως 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα.

Η βασίλισσα σταμάτησε και σ’ ένα άλλο δωμάτιο όπου νοσηλεύονται τέσσερα νεαρά κορίτσια. Ανάμεσά τους και η 15χρονη Μίλι Ρόμπσον, η οποία ακόμα φορούσε την μπλούζα της Αριάνα Γκράντε που με τόση αγωνία περίμενε να περάσουν οι μέρες για να τη δει επί σκηνής. Οπως είπε στη βασίλισσα, είχε κερδίσει δύο εισιτήρια VIP για τη συναυλία και είχε πάει μαζί με μια φίλη της.

Αν και οι στιγμές δεν επιτρέπουν αστεία, το outfit της βασίλισσας, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του μπλε ρουά, δεν πέρασε απαρατήρητο και ήταν περίπου αναμενόμενο ότι θα έδινε τροφή για σχόλια στο twitter.

The Queen visits a Manchester hospital dressed in a very bold colour combination pic.twitter.com/J4CLCOiOa4

— Awais Bhatti (@BhattiAwais) May 25, 2017

Why is the queen dressed like willy wonka? pic.twitter.com/DDcn0BxYgF

— AP (@__AP____) May 25, 2017

On leaving her stately home, The Queen took the Paddington line to offer some marmalade sandwiches at the hospital pic.twitter.com/i7yZhx9ZgZ

Zoe Troughton (@ZozoBoom) May 25, 2017

Το βέβαιο είναι ότι η επίσκεψη της βασίλισσας στο νοσοκομείο δεν είχε ανακοινωθεί από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Προφανώς, δεν το γνώριζε ούτε ο στυλίστας της.

The post Η βασίλισσα Ελισάβετ B’ επισκέφτηκε τα θύματα του Μάντσεστερ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα