Η τελευταία βόλτα – οι φίλοι από την Αργεντινή σε ποδηλατάδα πριν τον θάνατό τους

Στιγμές ανεμελιάς λίγο πριν την απόλυτη φρίκη. Η ιστορία των οκτώ φίλων από την Αργεντινή που επισκέφτηκαν την Νέα Υόρκη για να γιορτάσουν την 30η επέτειο από την αποφοίτησή τους από το πανεπιστήμιο και τελικά έπεσαν θύματα της τρομοκρατίας, συγκίνησε όλον τον κόσμο.

Τα πέντε από τα οκτώ μέλη της παρέας σκοτώθηκαν όταν παρασύρθηκαν από το φορτηγό του Ουζμπέκου Σαϊφούλοο Σαΐπουφ. Οι υπόλοιποι τρεις έμειναν πίσω και να παλεύουν με τους εφιάλτες τους…

Σε ένα νέο βίντεο που είδε το φως

της δημοσιότητας, διακρίνονται οι οκτώ φίλοι να απολαμβάνουν χαλαροί τη βόλτα τους. Ενας από αυτούς μάλιστα φαίνεται να κάνει το σήμα της ειρήνης με το χέρι του ενώ ένας άλλος λέει «ποδηλατάδα, πολύ ωραία».

Οπως έγινε γνωστό τις επόμενες ώρες του τρομοκρατικού χτυπήματος, η παρέα είχε νοικιάσει ποδήλατα γιατί οι οκτώ φίλοι ήθελαν να γυρίσουν το Σέντραλ Παρκ και να περάσουν στη γέφυρα του Μπρούκλιν.

Η βόλτα δυστυχώς είχε την κατάληξη που έμελλε να μάθει όλος ο κόσμος. Το φορτηγάκι του Σαΐποφ έσπειρε τον θάνατο με την παρέα των Αργεντινών να χάνει τα πέντε από τα οκτώ μέλη της.

Λίγη ώρα μετά την επίθεση η σύζυγος του ενός έλαβε ένα τηλεφώνημα που την ενημέρωνε για όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με την ίδια, ο σύζυγός της κατάφερε να σωθεί επειδή βρισκόταν μόλις 20 εκατοστά δίπλα από τους φίλους του που παρασύρθηκαν από το φορτηγό και έχασαν τη ζωή τους.

Πίσω στην Αργεντινή πολλοί κάτοικοι του Ροζάριο -την ιδιαίτερη πατρίδα των οκτώ- έσπευσαν έξω από την πολυτεχνική σχολή από την οποία είχαν αποφοιτήσει τα θύματα πριν από 30 χρόνια, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί και να τιμήσουν τη μνήμη τους.

The post Η τελευταία βόλτα – οι φίλοι από την Αργεντινή σε ποδηλατάδα πριν τον θάνατό τους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα