Η νύχτα που ο ΛεΜπρόν έγραψε (πάλι) ιστορία

Ουόριορς – Καβαλίερς Νο 3, λοιπόν. Για τρίτη διαδοχική χρονιά, οι δύο κορυφαίες ομάδες του αμερικανικού πρωταθλήματος μπάσκετ θα είναι το ζευγάρι των τελικών του ΝΒΑ. Ο Στέφ Κάρι και η παρέα του είχαν «σκουπίσει» τη σειρά με τους Σπερς και περίμεναν τους αντιπάλους τους. Οι «Καβς» χρειάστηκαν το Game 5 για να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς, και την κατέκτησαν -ξημερώματα Παρασκευής- εύκολα κι απλά, συντρίβοντας τους Σέλτικς (135-102) στη Βοστώνη, με επίδειξη δύναμης. Και τώρα θα

προσπαθήσουν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στους Ουόριορς.

Η βραδιά, όμως, ανήκε στον σπουδαίο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος έγραψε ιστορία. Πέτυχε 35 πόντους στο παιχνίδι και προσπέρασε τον θρυλικό Μάικλ Τζόρνταν στην κορυφή της λίστας με τους πρώτους σκόρερς όλων των εποχών στα play-offs του Πρωταθλήματος. Ο ΛεΜπρόν έγραψε ακόμα ένα ένδοξο κεφάλαιο στη Βίβλο του NBA, καθώς έγινε ο πρώτος παίκτης που θα συμμετάσχει σε επτά διαδοχικούς τελικούς, μετά τον Μπιλ Ράσελ που το είχε κατορθώσει με τους Σέλτικς (από το 1959 έως το 1966).

Ο ΛεΜπρόν χρειαζόταν 28 πόντους για το επίτευγμά του, και τους έφτασε στα 2:42 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου στη Βοστώνη, όταν ευστόχησε σε τρίποντο. Αλλά ήταν ασταμάτητος. Συμπλήρωσε, τελικώς, 35 πόντους, έχοντας και οκτώ ριμπάουντ, ενώ μοίρασε άλλες τόσες ασίστ. Ο «Βασιλιάς» έφθασε τους 5.995 στα play-offs του NBA, και έριξε από την πρώτη θέση τον Τζόρνταν που είχε σταματήσει στους 5.987. Ετσι, είναι βέβαιο, πλέον, πως θα αφήσει πολύ πίσω τον «Air», καθώς έχει μπροστά του και τους τελικούς με τους «πολεμιστές». Είναι έτοιμος να σπάσει το «φράγμα» των 6.000 πόντων.

Πρόκειται για τον απόλυτο μπασκετικό σταρ της εποχής μας. Ο ηγέτης των Κλίβελαντ Καβαλίερς, σε μια άλλη εκπληκτική εμφάνιση που πραγματοποίησε στις 19 του μήνα, ξεπέρασε τον μεγάλο Μάικλ Τζόρνταν και στα κλεψίματα (στα playoffs), και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας. Πλέον, καταδιώκει τον Σκότι Πίπεν.

Στον πέμπτο τελικό, η ομάδα του Κλίβελαντ πάτησε γκάζι, όπως είχε κάνει στο τρίτο ματς της σειράς, και στέφθηκε πάλι πρωταθλήτρια της Ανατολής, κλείνοντας το… ετήσιο ραντεβού της με τους Ουόριορς στους Τελικούς, οι οποίοι θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου στο Οκλαντ. Οι Καβαλίερς δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ ούτε μία φορά, ξέφυγαν με διψήφια διαφορά από το τέταρτο λεπτό, και δεν άφησαν τους Σέλτικς να μπουν στο παιχνίδι ούτε στιγμή. Σούταραν με ευστοχία 56,5% και είχαν 19/41 τρίποντα. Εκαναν μόλις 11 λάθη, έναντι 18 των Σέλτικς.

Τον κορυφαίο ΛεΜπρον ακολούθησε ο Ιρβινγκ, με 24 πόντους, ενώ 15 σημείωσε ο Λαβ (πήρε και 11 ριμπάουντ). Η αλήθεια είναι, πως έτσι όπως παίζουν οι Καβαλίερς τον τελευταίο μήνα, καμία ομάδα δεν θα μπορούσε να τους σταθεί εμπόδιο. Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν αγωνιστεί σε 12 close-out ματς, δηλαδή σε παιχνίδια στα οποία είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν μία σειρά, και δεν ηττήθηκαν ποτέ. Από το 2009 μέχρι σήμερα, δεν χρειάστηκαν ποτέ δεύτερη ευκαιρία, κάθε φορά που απείχαν μία νίκη από το να καθαρίσουν την πρόκριση. Η μόνη που είχε να επιδείξη μία τέτοια παράδοση, ήταν οι Λέικερς από το 2000 έως το 2004.

The post Η νύχτα που ο ΛεΜπρόν έγραψε (πάλι) ιστορία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα