Η Μίλα Κούνις καταγγέλλει τον «χολιγουντιανό» εκβιαστή της

Κάθε τόσο οι σταρ του Χόλιγουντ λένε ότι δεν υπάρχει ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα στη μεγαλύτερη βιομηχανία κινηματογράφου. Οχι μόνο για τους μισθούς που παίρνουν, αλλά κυρίως για τη συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν μόνο και μόνο επειδή είναι (ωραίες) γυναίκες. Τώρα θα αρχίσουν να περιγράφουν τι εννοούν. Η 33χρονη Μίλα Κούνις, σταρ ήδη από τα 27 της έτη («Μαύρος Κύκνος»), δέχθηκε απειλές από έναν παραγωγό ότι θα καταστρέψει την καριέρα της! Το πρόβλημά του ήταν ότι η ίδια αρνήθηκε να ποζάρει ημίγυμνη για ένα ανδρικό περιοδικό, για την προώθηση μίας ταινίας. Και τι έκανε; Την εκβίασε. Η αμερικανίδα ηθοποιός δεν έδωσε το όνομά του ή την ιδιότητά του αλλά παρέθεσε ακριβώς αυτό που της είπε: «Δεν θα εργαστείς ξανά σε αυτήν την πόλη».

Σε ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στο A Plus, ένα σάιτ που έχει ιδρύσει μαζί με άλλους ο σύζυγός της, Αστον Κούτσερ, η Κούνις τονίζει ότι αισθάνθηκε έξαλλη που αντιμετωπίστηκε σαν αντικείμενο. «Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας μου έχουν υπάρξει στιγμές όπου δέχθηκα προσβολές, όπου παραγκωνίστηκα, όπου πληρώθηκα λιγότερα, όπου υποβαθμίστηκα μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα», γράφει.

Εδωσε κι άλλο παράδειγμα. Εχει ιδρύσει μία εταιρεία παραγωγών με άλλες τρεις γυναίκες. Κατά τη διάρκεια συζήτησης για μία πιθανή συνεργασία, ένας «άνδρας παραγωγός με επιρροή» την περιέγραψε ως «μελλοντική σύζυγο του Αστον και μαμά (baby momma)». Οι τέσσερις γυναίκες απέσυραν τη συμμετοχή του από το πρότζεκτ. «Περιόρισε την αξία μου στη σχέση μου με έναν επιτυχή άνδρα και στη δυνατότητά μου να κάνω παιδιά», εξανίσταται στην επιστολή η Κούνις.

Η Μίλα Κούνις και ο Αστον Κούτσερ περιμένουν το δεύτερό τους παιδί (Reuters)

Κάνοντας τα πρώτα της βήματα στο Χόλιγουντ, είχε δεχθεί, λέει, ότι σε αυτή τη βιομηχανία, ως γυναίκα, έπρεπε να παίξει με τους κανόνες των αγοριών. «Αλλά όσο μεγάλωνα τόσο καταλάβαινα ότι αυτά είναι μαλακίες! Και ότι γινόμουν κι εγώ συνένοχη σε αυτό που αντιμετώπιζα», τονίζει στην επιστολή.

«Από δω και μπρος, όταν αντιμετωπίζω τέτοια σχόλια, διακριτικά ή καραμπινάτα, θα τα προβάλλω. Θα σταματώ σε αυτή τη στιγμή για να δίνω μαθήματα. Αν αυτό συμβαίνει σε εμένα, τότε συμβαίνει με μεγαλύτερη επιθετικότητα σε οποιαδήποτε γυναίκα στον κόσμο».

Πρόσφατα μίλησε άλλη μία ηθοποιός του Χόλιγουντ. Η Ρόουζ ΜακΓκάουαν περιέγραψε με μία σειρά από σχόλια στο Twitter γιατί ποτέ δεν κατήγγειλε τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από άνθρωπο της βιομηχανίας. «Επειδή είχα πρωταγωνιστήσει σε μία σεξουαλική σκηνή. Επειδή υπήρξε κοινό μυστικό στο Χόλιγουντ, με ξεφτίλισαν και εκθείασαν τον βιαστή μου. Επειδή ο πρώην που πούλησε την ταινία του προς διανομή στον βιαστή μου». Θα υπάρξουν κι άλλες καταγγελίες.

a (female) criminal attorney said because I'd done a sex scene in a film I would never win against the studio head. #WhyWomenDontReport

rose mcgowan (@rosemcgowan) October 14, 2016

because it's been an open secret in Hollywood/Media & they shamed me while adulating my rapist. #WhyWomenDontReport

rose mcgowan (@rosemcgowan) October 14, 2016

Because my ex sold our movie to my rapist for distribution #WhyWomenDontReport

rose mcgowan (@rosemcgowan) October 14, 2016

The post Η Μίλα Κούνις καταγγέλλει τον «χολιγουντιανό» εκβιαστή της appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα