Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήκωσε την κούπα του Europa League

Υπό τη σκιά της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλία στο Μάντσεστερ το βράδυ τη Δευτέρας διεξήχθη ο τελικός του Εuropa League ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον Αγιαξ.

Μπορεί ο αγώνας της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης να έλαβε χώρα στην Στοκχόλμη, όμως ήταν σαφές ότι το μυαλό όλων βρισκόταν στο τραγικό γεγονός. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια. Μετά όμως το πανηγύρισαν δεόντος.

Ο Πολ Πογκμπά στο 18′ -με σουτ, το οποίο κόντραρε σε αντίπαλο- έδωσε

το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ και στο 48′ ο Μιχιταριάν, με εξαιρετική γυριστή προβολή, πέτυχε το 2-0!

Η αγγλική ομάδα το ήθελε περισσότερο και το έδειξε, ενώ οι νεαροί Ολλανδοί έδειξαν άπειροι και δεν απείλησαν ουσιαστικά στο 90λεπτο, στον μεγάλο τελικό της Στοκχόλμης.

Είναι η πρώτη φορά που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτά το Europa League.

Οι «Mπέμπηδες» από το βράδυ της Τετάρτης ανήκουν στο κλειστό κλαμπ των ομάδων που έχουν στην κατοχή τους όλα τα ευρωπαϊκά τρόπαια. Πέρασαν οκτώ χρόνια από τον τελευταίο της τίτλο εκτός Αγγλίας (το 2008 πήρε το Champions League) και έξι από την παρουσία της σε τελικό (ηττήθηκε 1-3 από τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League), για να φτάσει ξανά στην κοιρυφή της Ευρώπης η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο των «Μπέμπηδων» ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να απέτυχε στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Αγγλίας, ωστόσο, κατέφερε να τους οδηγήσει σε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο χάρις στο οποίο η «θρυλική» ομάδα του Μάντσεστερ θα βρεθεί την επόμενη σεζόν στους ομίλους του Champions League (5η αγγλική ομάδα μετά τις Τσέλσι, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ).

FT: Ajax 0 #MUFC 2. We've won the UEFA Europa League! #UELfinal pic.twitter.com/dROsganZDm

Manchester United (@ManUtd) May 24, 2017

The post Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σήκωσε την κούπα του Europa League appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα