Η κυβέρνηση «μαλώνει» τα ΜΜΕ για την επόμενη μέρα στην Κω

Δεν έλειψαν οι νουθεσίες προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από τα στελέχη της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης για την κατάσταση στο νησί της Κω μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τη συνέντευξή Τύπου στην οποία έδωσαν το παρών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός (που νωρίτερα είχαν επισκεφθεί το σεισμόπληκτο νησί των Δωδεκανήσων) και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να μη δίνουν βάση

σε φήμες και δημοσιεύματα αλλά να στις ανακοινώσεις των επίσημων συλλογικών οργάνων.

Με κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κω. Στο λιμάνι εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα. pic.twitter.com/EGRudskfTg

— Χρήστος Σπίρτζης (@c_spirtzis) July 21, 2017

«Για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η γρήγορη αποκατάσταση του νησιού. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Λόγω καλοκαιρινής περιόδου πρέπει να αποφύγουμε την δραματοποίηση. Θέλω να συστήσω ψυχραιμία και στο πολιτικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τζανακόπουλου, ενώ σε ανάλογο ύφος τη σκυτάλη πήρε ο κ. Σαντορινιός:

«Φαίνεται ότι ο πολύς ντόρος σε ένα τουριστικό νησί που είχε πληγεί και από την προσφυγική κρίση, μόνο καλό κάνει. Από τη στιγμή που ομαλοποιείται η κατάσταση πρέπει όλοι να ρίξουμε τους τόνους. Η Κως είναι ασφαλής, οι τουρίστες πρέπει να συνεχίσουν τις διακοπές τους και οι ντόπιοι τη ζωή τους όπως την είχαν προγραμματίσει», δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ενημέρωσε ότι μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, τα πλοία που φτάνουν από τον Πειραιά, θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Κεφάλου.

The post Η κυβέρνηση «μαλώνει» τα ΜΜΕ για την επόμενη μέρα στην Κω appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα