Η ιστορία του Ρίο Φέρντιναντ #2

H τραγωδία

Στις 2 Μαΐου του 2015 ο Φέρντιναντ έχασε τη σύζυγό του Ρεμπέκα Ελισον, ηλικίας μόλις 33 ετών. Είχε ανακοινώσει την είδηση στους οπαδούς με ένα συγκινητικό κείμενο, στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η αδελφή ψυχή μου έφυγε το βράδυ. Η Ρεμπέκα, η υπέροχη γυναίκα μου, πέθανε στον ύπνο της ήσυχα, ύστερα από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Ηταν μία καταπληκτική μητέρα για τα τρία παιδιά μας. Θα μας λείψει ως σύζυγος, αδελφή, θεία, κόρη και ανιψιά. Θα συνεχίσει να ζει στη μνήμη

μας σαν οδηγός και πηγή έμπνευσης. Εγώ, οι γονείς μου και οι γονείς της Ρεμπέκα θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους και τους συναδέλφους της ομάδας που κινητοποιήθηκαν αυτές τις δύσκολες ημέρες. Ο πόνος μας είναι απόλυτος. Θα επιθυμούσαμε να μπορέσουμε να κλάψουμε μόνοι μας».

συλλυπητήρια των οπαδών και η αποχώρηση

Ο θάνατος της Ρεμπέκα προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Βρετανίας και στους οπαδούς που απέστειλαν στον ίδιο και στην ομάδα έναν ωκεανό από μηνύματα συμπαράστασης. Εναν μήνα μετά ο Φέρντιναντ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα: «Κατάλαβα ότι ύστερα από 18 χρόνια έφτασε η στιγμή να κρεμάσω τα παπούτσια με τα καρφιά και να βλέπω τους άλλους να παίζουν. Με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησα 18 τρόπαια, απέκτησα ό,τι θα μπορούσα να επιθυμήσω από το ποδόσφαιρο και δεν θα ξεχάσω ποτέ τους 81 αγώνες που έδωσα φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας με βαθύτατη υπερηφάνεια».

Μία μοναδική καριέραΠανηγυρίζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2013 (Alex Livesey/Getty Images/Ideal Images)

Ξεκίνησε την καριέρα του στη Γουέστ Χαμ West το 1996 και κατέκτησε συνολικά 19 τρόπαια (μεταξύ των οποίων έξι φορές την Πρέμιερ Λιγκ και μία φορά το Champions League), τα περισσότερα από τα οποία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:Με την Εθνική Αγγλίας →

The post Η ιστορία του Ρίο Φέρντιναντ #2 appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα