Η Γερμανία μπαίνει σε σπιράλ τρομοκρατίας

Μπαίνει η Γερμανία στο… κάδρο των τρομοκρατών του ISIS; Η επίθεση αυτοκτονίας του σύρου πρόσφυγα το βράδυ της Κυριακής ήταν η πρώτη ενέργεια που έλκει την πρόθεσή της από το ιδεολογικό οπλοστάσιο του Ισλαμικού Κράτους. Τούτο είναι πλέον δεδομένο μετά την έρευνα που διεξήγαγαν οι γερμανικές Αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας διέταξε την ενίσχυση του τομέα της ασφάλειας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, κάτι που δείχνει πως ο κίνδυνος του ισλαμικού εξτρεμισμού ακουμπάει πλέον και τη Γερμανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας,

Γιοακίμ Χέρμαν, δήλωσε ότι ο 27χρονος βομβιστής στο Ανσμπαχ ήταν ένας 27χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει την πίστη του στο Ισλαμικό Κράτος και απείλησε ότι θα προχωρούσε και σε άλλες επιθέσεις κατά γερμανικών στόχων. Να σημειωθεί ότι η αίτηση ασύλου του άνδρα είχε απορριφθεί και όπως προβλεπόταν πολύ σύντομα θα έπαιρνε την άγουσα για τη Βουλγαρία.

Το αποτέλεσμα της ενέργειάς του είναι γνωστό: ανατινάχτηκε έξω από ένα υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής με αποτέλεσμα να τραυματίσει 15 άτομα, εκ των οποίων τα τέσσερα αρκετά σοβαρά. Οσο για τον ίδιο, έφυγε από τη ζωή πεπεισμένος ότι πρόσφερε «υπηρεσίες» στο Ισλάμ.

Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, η Βαυαρία βίωσε δύο περιστατικά που κρίνονται ύποπτα, καθώς με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν σχέση με το Ισλάμ. Κατά τον υπουργό Δικαιοσύνης της Βαυαρίας, Βίνφριντ Μπάουμπακ, όλα πλέον είναι προφανή: «Η ισλαμική τρομοκρατία έχει φτάσει στη Γερμανία», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Στο μεσοδιάστημα έχουν συμβεί και διάφορα άλλα περιστατικά, όπως η επίθεση ενός σύρου πρόσφυρα στην πόλη Ρέτλινγκεν εναντίον μιας εγκύου γυναίκας την οποία σκότωσε με μια ματσέτα, αλλά οι Αρχές επισήμαναν πως το κίνητρο ήταν προσωπικό και δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία.

Ωστόσο, μεγάλο μέρος της βίας της περασμένης εβδομάδα θα ανατροφοδοτήσει αναπόφευκτα του φόβους σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους ασφάλειας που προκαλούνται από τη μαζική εισροή μεταναστών στη Γερμανία από το 2014 και μέχρι σήμερα.

Οι Financial Times θυμίζουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ έχει δεχθεί ουκ ολίγες επικρίσεις για την πολιτική των ανοιχτών θυρών που προέκρινε από την αρχή της προσφυγικής κρίσης. Είδε την δημοτικότητά της να δέχεται ισχυρό πλήγμα, ενώ δημόσια αναπτύχθηκε μια προβληματική γύρω από αυτή τη φιλελεύθερη πολιτική της καγκελαρίου.

Παράλληλα, και επειδή στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος, το ακραίο κόμμα AfD είδε τα ποσοστά του να αυγαταίνουν. Η Γερμανία, πλέον, βρίσκεται στην άβολη θέση να αναζητεί ψύλλους στα άχυρα: να ψάχνει, δηλαδή, υπόπτους που κρύβονται μέσα στο κύμα των μεταναστών και να χρησιμοποιούν τη συγκυρία για να εισέλθουν σε γερμανικό έδαφος.

Ο υπουργός Εσωτερικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσε ότι 59 έρευνες διεξάγονται μεταξύ υπόπτων προσφύγων, οι οποίοι φέρεται να έχουν κάποιου είδους σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Ερντογάν αδειάζει την ΕΕ για το Προσφυγικό

Ανεβάζει τους τόνους η Αγκυρα έναντι Ε.Ε., ενώ «ανειλικρινείς» χαρακτήρισε τους ευρωπαίους ηγέτες έναντι της Τουρκίας στο προσφυγικό ο Ταγίπ Ερντογάν, επειδή έχουν δώσει υποσχέσεις τις οποίες δεν τηρούν.

Μετά τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε. για πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και ζήτησε εκ νέου την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό κανάλι ARD σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δαπανήσει περίπου 12 δισ. δολάρια για τα 3 εκατ. προσφύγων που φιλοξενεί, ενώ δεν έχει λάβει σχεδόν καμία βοήθεια από την ΕΕ, παρά μόνο συμβολικά ποσά, 1-2 δισεκατομμύρια, ενώ του έχουν υποσχεθεί 3 δισ. ευρώ. Όταν ρωτήθηκε από ποιόν περιμένει τη χρηματοδότηση, απάντησε:

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση. Ηδη υπήρξε μια στήριξη 400 εκατομμυρίων. Ποιος τα πήρε; Το ελληνικό κράτος. Εμείς δεν θέλουμε αυτή τη βοήθεια για το δικό μας κράτος, αλλά για τους πρόσφυγες οι οποίοι ζουν στην Τουρκία. Και δεν έχουμε πρόβλημα με το αν μας έδωσαν ή όχι αυτά τα χρήματα. Εμείς θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους Σύρους και τους Ιρακινούς πρόσφυγες.

Κατηγόρησε την Γερμανία ότι δεν κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία και ανέφερε ενδεικτικά ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) αφήνεται να κινείται ελεύθερα.

Ο ίδιος, είπε, έχει παραδώσει στην Ανγκελα Μέρκελ 4.000 αρχεία με ονόματα. «Αυτοί οι άνθρωποι ζουν σήμερα στο Βέλγιο, στη Γαλλία και στην Ολλανδία. Μεταφέρουμε τις πληροφορίες, αλλά αν δεν αγωνιστούμε από κοινού, τότε θα έχουν προβλήματα η Γερμανία και άλλες χώρες».

«Ο λαός θέλει επαναφορά θανατικής ποινής»

Μπορεί ο Ερντογάν να δήλωσε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αποτελέσει απόφαση του τουρκικού λαού, καθώς ο ίδιος δεν είναι «βασιλιάς για να αποφασίζει μόνος του», ωστόσο σημείωσε ότι μόνο στην Ευρώπη έχει καταργηθεί και ότι υπάρχει σχεδόν παντού στον κόσμο.

Υποστήριξε δε πως ο λαός θέλει την επαναφορά της ποινής του θανάτου και για αυτό θα πρέπει να αποφασίσει η Βουλή. Μάλιστα, υπεραμύνθηκε των απομακρύνσεων δεκάδων χιλιάδων δημόσιων λειτουργών. «Η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν το πιο κρίσιμο σημείο της πολιτικής μου ζωής», ανέφερε. Αιτιολόγησε δε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης του ισχυριζόμενος ότι «επειδή ήταν γνωστοί, μπορούσαμε και να αντιδράσουμε γρήγορα. Εναντίον του Γκιουλέν αντέδρασε το κράτος».

The post Η Γερμανία μπαίνει σε σπιράλ τρομοκρατίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα