Η Φώφη, ο Σταύρος και οι άλλοι

Ηταν όλοι τους εκεί και από νωρίς. Ο Κώστας Σημίτης καθόταν στην πρώτη σειρά των εδράνων της αίθουσας της Γερουσίας, ασυνήθιστα ευδιάθετος και εκδηλωτικός προς όποιον του μιλούσε και τον χαιρετούσε. Δίπλα του ο Γιώργος Καμίνης, μάλλον αμήχανος, αλλά παρών…

Στην πλαϊνή σειρά ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Νίκος Αλιβιζάτος. Με κάποια απόσταση μεταξύ τους αλλά και κατά στιγμές με διάθεση επικοινωνίας και συζήτησης. Ανάμεσά τους υπήρχε μία θέση με καρτελάκι και ονοματεπώνυμο:

«Φώφη Γεννηματά». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ήλθε με την αναμενόμενη καθυστέρηση μερικών λεπτών, χωρίς όμως να φτάσει στα όρια της «ώρας ΠΑΣΟΚ».

Ηταν η πρώτη, πανηγυρική, κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, των πολιτικών οργανισμών που πλέον αποτελούν τον νέο φορέα του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού χώρου κλπ., μαζί με όλους τους άλλους που συμμετέχουν και δεν έχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Η αίσθηση στην αίθουσα της Γερουσίας ήταν κάπως περίεργη. Ηταν ασφυκτικά γεμάτη και έβλεπε κάποιος εκεί και πρόσωπα που παρέπεμπαν και σε άλλες εποχές, συνδέοντας την περίοδο του ΠΑΣΟΚ «του ορθόδοξου», με το σήμερα του ΠΑΣΟΚ που είναι εδώ, αλλά θέλει να λέγεται πλέον αλλιώς. Ενα από αυτά τα πρόσωπα ήταν ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

Για πολλή ώρα δεν έβλεπε κανείς τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Οσο δεν εμφανιζόταν και το έδρανο με το καρτελάκι που είχε το όνομά του έμενε κενό, οι καλοπροαίρετοι δεν συγκρατούνταν: «Μα, τι κάνει; δεν θα έρθει; Και τι θέλει να μας πει με αυτήν την στάση;», έλεγαν οι λεγόμενοι Φωφικοί.

Τελικά, ο Βενιζέλος πήγε. Με καθυστέρηση και λίγο προτού αρχίσει επισήμως η συνεδρίαση, αλλά πήγε. Δεν θα έλεγε κανείς ότι εκδήλωσε ενθουσιασμό ακούγοντας τις ομιλίες του Σταύρου και της Φώφης αλλά και πάλι κανείς δεν εξεπλάγη με αυτό…

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, μπήκε με καθυστέρηση στην κατάμεστη αίθουσα της Γερουσίας (Nikos Libertas / SOOC)

Αυτός που δεν πήγε ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ηταν στις Βρυξέλλες. Πλανάται όμως ένα ερώτημα για το αν πραγματικά δεν μπορούσε να βρίσκεται στην Αθήνα ή αν θέλησε να δείξει κάτι με την απουσία του αυτή.

Δεν πήγε επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου. Λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό και αυτός. Όμως οι δικοί του, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Χάρης Καστανίδης κ.ά., ήταν εκεί.

Η εκδήλωση είχε και τους συμβολισμούς της και την σκηνοθεσία της.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου έκανε τις αρχικές προσφωνήσεις και έδωσε τον λόγο στον Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ λίγο αργότερα, ο γραμματέας της ΚΟ του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, κάλεσε στο βήμα τη Φώφη Γεννηματά. Πριν από αυτούς μίλησε ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος εισέπραξε και το πιο ενθουσιώδες χειροκρότημα…

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι ρόλοι στον νέο φορέα αρχίζουν να σχηματοποιούνται. Η Φώφη είναι κυρίαρχος, ο τέταρτος στην κάλπη Σταύρος είναι ένας de facto παράγων δεδομένης της κοινοβουλευτικής του παρουσίας και οι υπόλοιποι παράγοντες –με πρώτους τον… δεύτερο στις κάλπες Ανδρουλάκη και τον τρίτο Καμίνη– θα πρέπει να διεκδικήσουν όλα όσα επιδιώκουν.

Ως προς το πολιτικό μήνυμα, θα μπορούσε για τώρα να είναι: «Ολοι μαζί μπορούμε – για να δούμε…»

The post Η Φώφη, ο Σταύρος και οι άλλοι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα