Η Φλόγα των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ άναψε παρά τις ψιχάλες [εικόνες]

Χωρίς προβλήματα από τον άστατο καιρό -και παρά τις μετεωρολογικές προβλέψεις για έντονη βροχόπτωση- πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας, η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ στη Νότια Κορέα. Κάποιες ψιχάλες βέβαια έπεσαν με αποτέλεσμα να βγουν οι ομπρέλες για τους επισήμους, αλλά τελικά ο καιρός

έκανε το χατίρι των διοργανωτών και όλα κύλησαν ομαλά.

Τόμας Μπαχ, Προκόπης Παυλόπουλος και Λι Νακ Γιον υπό την προστασία της ομπρέλας / Reuters / Aλκης Κωνσταντινίδης

Η τελετή με πρωθιέρεια την γνωστή ηθοποιό Κατερίνα Λέχου, έγινε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού της Ν. Κορέας Λι Νακ Γιον, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ , του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του νοτιοκορεάτη επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, Λι Χίι Μπεόμ και άλλων επισήμων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (στο κέντρο της φωτογραφίας) μαζί με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο (αριστερά του) και τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ (δεξιά του) προσέρχονται για την τελετή αφής/ Reuters Αλκης Κωνσταντινίδης

Το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στον Ναό της Ήρας άρχισε αμέσως μετά την ανάκρουση των Εθνικών Υμνων και τους χαιρετισμούς των επισήμων.

φωτογραφία REUTERS/ Κώστας ΜπαλτάςΟ σχηματισμός των Ολυμπιακών Κύκλων / Reuters / Kώστας Μπαλτάς

Λόγω της συννεφιάς η δάδα της πρωθιέρειας αυτή τη φορά δεν άναψε μέσω του κοίλου κατόπτρου αλλά με τη βοήθεια της φλόγας που είχε κρατηθεί σε αγγείο από τη χθεσινή πρόβα. Η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο αρχαίο στάδιο, μεταφέροντας τη Φλόγα σε πήλινο αγγείο, συνοδεία των ιερειών.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Ακολούθησε η είσοδος της πρωθιέρειας και των ιερειών με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο (σε χορογραφία της Αρτεμιδος Ιγνατίου και μουσική του Γιάννη Ψειμάδα) και η παράδοση της Φλόγας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο τον 24χρονο σκιέρ Απόστολο Αγγέλη (φωτογραφία κάτω)

O έλληνας πρωταθλητής και πρώτος λαμπαδηδρόμος εν δράσει/ ΕΟΧΑ

Ο βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας Παρκ Γι-Σουνγκ ήταν, τιμής ένεκεν, ο δεύτερος κατά σειρά λαμπαδηδρόμος που παρέλαβε τη Φλόγα από τη δάδα του έλληνα πρωταθλητή και βαλκανιονίκη στο μνημείο Πιέρ ντε Κουμπερτέν, για να ξεκινήσει στη συνέχεια η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία.

Ο βετεράνος νοτιοκορεάτης ποδοσφαιριστής με την Ολυμπιακή δάδα/ Reuters / Αλκης ΚωνσταντινίδηςΟι δύο πρώτοι λαμπαδηδρόμοι τη στιγμή της παράδοσης της Φλόγας / Reuters Αλκης Κωνσταντινίδης

The post Η Φλόγα των Αγώνων της Πιονγκτσάνγκ άναψε παρά τις ψιχάλες [εικόνες] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα