Η απίθανη αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Καμμένου για τα Ιμια

16:08 9/2/2017 - Πηγή: Protagon

Ενα σχόλιο του περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή για το πώς εκμεταλλεύεται πολιτικά τους νεκρούς των Ιμίων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος, πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση, με μία χαμηλού επιπέδου –αν και επίσημη– ανακοίνωση του υπουργείου και μια ειρωνική ανταπάντηση μέσω facebook του κ. Μπακογιάννη.

Τι είπε ο κ. Μπακογιάννης που προκάλεσε την υπεραντίδραση του υπουργού Αμυνας; Μιλώντας

σε πρωινή εκπομπή του Alpha, σε μια προφανώς χαλαρή συνέντευξη, ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο για τα Ιμια και για την ένταση με την Τουρκία. «Ψυχραιμία, νηφαλιότητα αλλά και αυτοπεποίθηση.Εντάξει, επειδή είμαστε στην κατάσταση που είμαστε οικονομικά δεν είμαστε και Χατζηαβάτηδες. Από την άλλη αυτό που με χαλάει πάρα πολύ με όλη αυτή την ιστορία είναι οι διάφοροι τύποι που πουλάνε πατριωτισμό και καλά λες και είναι πιο πατριώτες από εμάς και παίζουν πολιτικά παιχνίδια».

Στην ερώτηση αν αναφέρεται σε κάποιον συγκεκριμένα, ο κ. Μπακογιάννης απάντησε: «Θα σκάσω αν δεν το πω. Δηλαδή, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας. Ασε τώρα ποιος είναι, είναι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης της χώρας. Και πάει να ρίξει ένα στεφάνι στη θάλασσα στα Ιμια. Και μετά βγάζει φωτογραφίες και το πουλάει “πω, πω κοιτάξτε με, τι έκανα”. Ρε μεγάλε αν αυτά που λες τα εννοείς, πήγαινε προσγειώσου στο νησί και κατάθεσε στεφάνι».

Η απάντηση στον κ. Μπακογιάννη ήρθε από το υπουργείο Αμυνας. Προσοχή, όχι από το πολιτικό γραφείο του κ. Καμμένου αλλά ήταν ανακοίνωση του υπουργείου ανάμεσα στις ειδήσεις για τις ορκωμοσίες νεοσύλλεκτων και την παρουσία του υπουργού:

«Ενημερώνουμε τον κύριο Περιφερειάρχη ότι η ρίψη στεφάνου έγινε στο ακριβές σημείο θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Κατά τα άλλα, μπορεί να συνεννοηθεί με τη μητέρα του, που είχε αντίθετη άποψη για την απόδοση τιμών στο σημείο που θυσιάστηκαν οι τρεις ήρωες αξιωματικοί, που επιμένει για την περικοπή 350 εκατομμυρίων από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βαρύνεται ως Υπουργός Εξωτερικών για την αντιμετώπιση της υπόθεσης δολοφονίας του Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη».

Η ανταπάντηση του κ. Μπακογιάννη, γιου της βουλευτού της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη και του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη, ήρθε μέσω facebook. Στο σχόλιό του ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η απάντηση του κ. Καμμένου ήταν του επιπέδου «της μάνας σου» και φρόντισε να αναρτήσει μια χαρακτηριστική και αρκούντως αστεία φωτογραφία του υπουργού με στολή πιλότου μαχητικών.

The post Η απίθανη αντιπαράθεση Μπακογιάννη – Καμμένου για τα Ιμια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα