Για πρώτη φορά όλα τα αρχεία του Γουόλτ Ντίσνεϊ σε ένα λεύκωμα

Ο Ντίσνεϊ είπε κάποτε κάτι ωραίο: «Εχει μια πλάκα να κάνεις το απίθανο». Αυτός αυτό ακριβώς έκανε. Εδωσε ζωή στη φαντασία και έφτιαξε κόσμους αξεπέραστους – μέσα σ΄αυτούς χανόμαστε συχνά, όποια κι αν είναι η ηλικία μας. Ο Ντίσνεϊ έδωσε εικόνα στα παραμύθια και γι’ αυτό έγραψε ιστορία, ως μία ξεχωριστή μορφή στον χώρο του θεάματος.

Ως μια τέτοια μορφή μας τον παρουσιάζει το νέο λεύκωμα των εκδόσεων TASCHEN με τίτλο «The Walt Disney Film Archives. The Animated Movies

1921-1968». Το λεύκωμα διατίθεται σε Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ισπανικά και κοστίζει € 150. Περιέχει 1.500 εικόνες και δοκίμια, που προέρχονται από σημαντικές αυθεντίες πάνω στη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου δημιουργού και περιλαμβάνει σπάνιο υλικό από την εποχή του βωβού κινηματογράφου (1921) έως το τελευταίο αριστούργημά του «Το βιβλίο της ζούγκλας» (1967).

Μέσα σε όλα αυτά περιλαμβάνονται φυσικά και η θρυλική «Χιονάτη» (1937), ένα πραγματικό αριστούργημα, όπως και η πειραματική «Φαντασία» (1940).

Σκίτσα και storyboard για τη θρυλική ταινία «Χιονάτη»

Εκπληκτικές εικόνες και σπάνια storyboards, διατέθηκαν για την εν λόγω έκδοση από μεγάλες ιδιωτικές συλλογές. Σκίτσα με απόλυτη ακρίβεια, σε κάθε λεπτομέρεια. Αλλά και φωτογραφίες, σπάνιες, που δείχνουν τον Γουόλτ Ντίσνεϊ να συνομιλεί με συνεργάτες του, μας μεταφέρουν στο παρασκήνιο δημιουργίας των πιο αγαπημένων μας παιδικών ηρώων.

Ο Ντίσνεϊ ένιωθε πολύ περήφανος για τα άρτια καλλιτεχνικά σκίτσα της ταινίας «Μπάμπι», 1942

Ολες οι ιστορίες του Ντίσνεϊ, αυτές που παρουσιάστηκαν όσο ζούσε, περιλαμβάνονται σε αυτό το μοναδικό λεύκωμα – «Πινόκιο», «Φαντασία», «Ντάμπο το ελεφαντάκι», «Μπάμπι», «Σταχτοπούτα», «Πίτερ Παν», «Η λαίδη κι ο αλήτης», «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας»… Κάθε μια από αυτές καταλαμβάνει και από ένα κεφάλαιο. Ακόμη και ημιτελή έργα, παρουσιάζονται εδώ, με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, συχνά αδημοσίευτο ως τώρα.

Η σκηνή με τη Γαλάζια Νεράιδα στο «Πινόκιο», ζωγραφισμένη με νερομπογιές από τον φημισμένο σουηδό εικονογράφο Γκούσταφ Τένγκρεν, 1940

Το λεύκωμα της TASCHEN με τίτλο «The Walt Disney Film Archives», πέρα απ΄ότι αποτελεί τον πιο πλήρη οδηγό για να γνωρίσει κανείς αυτόν τον αξιοθαύμαστο δημιουργό, αποτίνει φόρο τιμής και σε όλους τους σπουδαίους σκιτσογράφους που επηρέασαν το σχεδιαστικό στιλ των έργων που σήμερα θαυμάζουμε.

Το λεύκωμα
«The Walt Disney Film Archives. The Animated Movies 1921–1968»
Εκδόσεις: TASCHEN
Γλώσσα: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά
Τιμή: € 150

The post Για πρώτη φορά όλα τα αρχεία του Γουόλτ Ντίσνεϊ σε ένα λεύκωμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα