Γεωργίου: «Διώκομαι επειδή ακολούθησα τους νόμους»

«Ακολούθησα τους νόμους της Ε.Ε. και τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές περί στατιστικής καταγραφής. Υφίσταμαι επί έξι χρόνια αμείλικτη δίωξη στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» υποστηρίζει σε δήλωσή του στην Die Zeit ο Ανδρέας Γεωργίου.

Στο δημοσίευμά της, η γερμανική εφημερίδα ασχολείται εκτενώς με τη δικαστική περιπέτεια του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μετατραπεί σε «αντικείμενο διαμάχης της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη».

Στη δήλωσή του ο κ. Γεωργίου εκφράζει την επιθυμία να σταματήσουν τα προβλήματά του με την ελληνική Δικαιοσύνη και να σταματήσει να σπιλώνεται το όνομά του.

Στη γερμανική εφημερίδα ο πρώην διευθυντής της Eurostat, Βάλτερ Ράντερμαχερ, κάνει το ακόλουθο σχόλιο: «Ο Γεωργίου ήταν ο πρώτος, που υπολόγισε σωστά το ελληνικό κρατικό χρέος. Προηγουμένως, μετά από κάθε αλλαγή κυβέρνησης, προέκυπταν εντελώς νέα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επεσήμανε πως «η ποιότητα των στατιστικών στοιχείων του προγράμματος δεν αμφισβητείται από κανέναν».

The post Γεωργίου: «Διώκομαι επειδή ακολούθησα τους νόμους» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα