Φερνάντο Σάντος: «Ο αντίπαλος των ελλήνων παικτών είναι τα… μπουζούκια»

Οι δεσμοί του Φερνάντο Σάντος με την Ελλάδα παραμένουν ισχυροί. Παρότι διαπρέπει, πλέον, στον πάγκο της εθνικής Πορτογαλίας με την οποία κατέκτησε το Euro 2016 στο Παρίσι το περασμένο καλοκαίρι, διατρανώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί την αγάπη του για τη χώρα που τον φιλοξένησε για πολλά χρόνια.

«Αγαπώ πολύ την Ελλάδα.

Δεν το παίζω Ελληνας. Πορτογάλος είμαι, αλλά έχω πλέον ελληνική καρδιά. Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Εχω πολλούς φίλους εκεί. Η γυναίκα μου λατρεύει την Ελλάδα και να ξέρεις ότι κάποτε θα γυρίσω», αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οσο για την εμπειρία του από τον πάγκο της Εθνικής; Μιλά για τον φόβο που είχε πως θα απολυθεί γρήγορα, αλλά και τη διαρκή… απειλή των νυχτοπερπατημάτων των παικτών. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω Εθνική Ομάδα», είπε ο κ. Σάντος που προτού αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός είχε περάσει από τους πάγκους της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. «Οταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδος σκέφτηκα ότι σε δυο μέρες θα είχα τελειώσει. Αλλωστε είχα απολυθεί τρεις φορές στην Ελλάδα. Μετά από ένα μήνα όμως κατάλαβα ότι με την Εθνική τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι παίκτες πίστευαν σε μένα και εγώ έπρεπε να τους πείσω ότι αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά. Και ξέρεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει για πολλούς παίκτες ένας… αντίπαλος: Τα μπουζούκια».

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μόνο καλά λόγια έχει για τον πορτογάλο σταρ. «Είναι ένας άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω απ` αυτό. Βοηθάει όπου μπορεί χωρίς να φαίνεται. Και μην ξεχνάς ότι είναι ένα παιδί 32 ετών, που καθημερινά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις».

The post Φερνάντο Σάντος: «Ο αντίπαλος των ελλήνων παικτών είναι τα… μπουζούκια» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα