Εξοδο της Ελλάδας στις αγορές στα μέσα του 2018 «βλέπει» ο Ρέγκλινγκ

Αυτά που είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν καλά και αναμενόμενα: Η Ελλάδα θα επιστρέψει πιθανότατα στις αγορές στα μέσα του 2018, θα σταθεί στα πόδια της, δεν θα χρειαστεί άλλο πακέτο διάσωσης κλπ. Αυτό που δεν είπε είναι τι θα συμβεί αν αυτό το «πιθανότατα» δεν συμβεί….

Μιλώντας στην Suddeutsche Zeitung, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) προέβλεψε ότι η χώρα μας θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές δανεισμού πιθανόν στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Ο Ρέγκλινγκ,

ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε τη θητεία του στον ESM για πέντε ακόμα χρόνια, σημείωσε πως αναμένει ότι από το καλοκαίρι του 2018, η Ελλάδα θα «σταθεί ξανά στα πόδια της και θα μπορεί να δανείζεται μόνη της από τις αγορές».

«Εάν οι επόμενοι 18 μήνες αξιοποιηθούν καλά, είμαι αισιόδοξος ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα που θα χρειαστεί η Ελλάδα να εφαρμόσει», πρόσθεσε. Αυτό διαβάζεται βέβαια και αλλιώς: αν οι επόμενοι 18 μήνες δεν αξιοποιηθούν καλά, τότε θα χρειαστεί και άλλο πρόγραμμα…

Ο ίδιος ανέφερε πως μπορεί να δει τον ESM να χορηγεί δάνεια σε κράτη μέλη της ευρωζώνης που θα το χρειαστούν στο μέλλον από μόνος του.

Ωστόσο συμπλήρωσε πως στην περίπτωση της Ελλάδας έχουν γίνει ήδη διαφορετικής φύσης και ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δεν θα μπορέσουν να εκταμιευθούν άλλες δόσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος. «Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, αυτό δεν θα συνάδει με αυτό που οι κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει με τα κοινοβούλιά τους», εξήγησε.

The post Εξοδο της Ελλάδας στις αγορές στα μέσα του 2018 «βλέπει» ο Ρέγκλινγκ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα