Επίθεση Μπαλαούρα στους κυβερνητικούς βουλευτές που αντιδρούν στα μέτρα

Επίθεση σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων διατυπώνουν διαφωνίες για τα μέτρα που συνδέονται με το Μνημόνιο -τα οποία ίσως έρθουν για ψήφιση στη Βουλή- εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας.

«Κινούμαστε συλλογικά

και όχι με αντάρτικο. Αν κάποιος θεωρήσει ότι το πακέτο των μέτρων είναι ακραίο και διαφωνεί, μπορεί να διαχωρίσει τη θέση του και να παραιτηθεί…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλαούρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, την Τρίτη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει στη Βουλή την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου.

Την έκκληση του Μάκη Μπαλαούρα, να παραιτηθούν όσοι βουλευτές αντιδρούν στα νέα μέτρα, είχε ακολουθήσει στο παρελθόν ο στενός φίλος και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αλλά και η Βασιλική Κατριβάνου η οποία είχε αντικατασταθεί από τον Γιώργο Κυρίτση.

Δημήτρης Τζανακόπουλος: Δεν έχει νόημα η λήψη νέων μέτρων

«Η ελληνική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει υπερκαλύψει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, επομένως δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για επιβολή επιπλέον μέτρων λιτότητας», τόνισε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Παράλληλα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υπογράμμισε πως ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων υπ’ όψιν της ελληνικής πλευράς.

Πρόσθεσε πως η πολιτική διαπραγμάτευση διεξάγεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών, πως οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και σημείωσε πως «κλειδί για θετική εξέλιξη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς γερμανικού ΥΠΟΙΚ».

«Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας έως σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος, ενώ για τον κ. Σόιμπλε είπε πως η ελληνική κυβέρνηση περιμένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές απόψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ολα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς επιπλέον κόστος για την ελληνική κοινωνία, σημείωσε και επανέλαβε τον στόχο της κυβέρνησης για συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Ανέφερε ακόμη ότι αυτό που αυτή τη στιγμή συζητείται είναι η γεφύρωση των διαφορών στις μακροοικονομικές προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που δεν έχει διαψευστεί από κυβερνητικά στελέχη, στη συνάντηση της Τετάρτης με τον επίτροπο Μοσκοβισί ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τη μείωση του χαμηλού ΦΠΑ κατά μία μονάδα από το 13 στο 12%, ως αντισταθμιστικό μέτρο για αυτά που ζητούν οι θεσμοί. Στον εν λόγω συντελεστή υπάγονται αρκετά καταναλωτικά αγαθά. Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος φέρεται να πρότεινε και μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, ειδικά για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

The post Επίθεση Μπαλαούρα στους κυβερνητικούς βουλευτές που αντιδρούν στα μέτρα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα