Ενα ξέπλυμα (του Καμμένου) την ημέρα…

Το απόγευμα της Κυριακής, την ώρα που ο κόσμος όλος παρακολουθούσε τα γεγονότα στην Καταλονία, στην Αθήνα εκδόθηκε μια κυβερνητική ανακοίνωση, η οποία πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Κακώς. Είναι μνημειώδης η συλλογιστική που αποπνέει. Και αποδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας πλέον, ότι στο αριστερό κυβερνών κόμμα έχουν χάσει κάθε μέτρο στη χρήση των λέξεων και των εννοιών.

Χρειάστηκαν μόλις 14 λέξεις: «…οι ΑΝΕΛ αποδεικνύονται στην πράξη πολύ πιο προοδευτικοί από τους ακροδεξιούς Γεωργιάδη και Βορίδη»! Οποιος τις επέλεξε δυσφημεί

ανεπανόρθωτα κάθε έννοια που (υποτίθεται ότι) θέλει να αναδείξει. Ιδού:

-Προοδευτικό και ΑΝΕΛ είναι έννοιες ασύμβατες εξ ορισμού.

-Δεν μπορεί να είναι προοδευτικό ένα κόμμα με αρχηγό και στελέχη που έχουν διακριθεί σε ρατσιστικά, ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια.

-Δεν είναι προοδευτικό ένα κόμμα, του οποίου ο αρχηγός πρωταγωνιστεί σε πολιτικούς τραμπουκισμούς.

-Δεν είναι προοδευτικό ένα κόμμα, του οποίου ο αρχηγός, ως υπουργός Αμυνας, νομιμοποιεί τους χρυσαυγίτες βουλευτές, προσκαλώντας τους σε αποστολές «πατριωτικού» περιεχομένου.

-Τι είδους προοδευτικό είναι ένα κόμμα που ο αρχηγός του χρησιμοποιεί δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση προσωπικών και οικογενειακών αναγκών και ψευδολογεί ασύστολα ενώπιον της Βουλής;

Οι Γεωργιάδης και Βορίδης έχουν, πράγματι, ακροδεξιό παρελθόν, όπως αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση. Σε ποιο σημείο κατάντιας, όμως, έχει φτάσει η αριστερή κυβέρνηση, ώστε να τους θεωρεί μέτρο σύγκρισης για δικά της μέλη; Επειδή, δηλαδή, η ΝΔ έχει στις τάξεις της ακροδεξιούς(σιγά την ανακάλυψη, δεξιό κόμμα είναι), δικαιούται ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ να έχει τακιμιάσει σε όλα με τον …λιγότερο ακροδεξιό(ή «πολύ πιο προοδευτικό»!) Καμμένο;

Δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με αναγκαστική πολιτική συμπόρευση για χάρη της εξουσίας. Είναι τέτοια η ταύτισή τους που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ανατριχιαστικές συγκρίσεις μεταξύ ακροδεξιών, για να αναδείξουν την «προοδευτικότητα» του δικού τους.

Αλλά ούτε η ταύτιση αυτή αποτελεί επαρκή εξήγηση. Μήπως αυτό το διαρκές πολιτικό ξέπλυμα, που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Καμμένο, έχει και άλλο στόχο; Μήπως προετοιμάζεται το έδαφος για να ενταχθεί ο Καμμένος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αν στις επόμενες εκλογές φαίνεται ότι το κόμμα του, οι ΑΝΕΛ, θα αποχαιρετίσουν τη Βουλή; Το «επιχείρημα» θα είναι όντως καταλυτικό για τον δύσμοιρο αριστερό ψηφοφόρο: ο «πολύ πιο προοδευτικός» (από τους ακροδεξιούς της ΝΔ) Καμμένος αξίζει την αριστερή ψήφο σας»!

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, το όνειδος της κυβερνητικής συνεργασίας θα καταλήξει στον τέλειο εξευτελισμό. Και το στίγμα για την πρώτη αριστερή κυβέρνηση θα μείνει ανεξίτηλο.

The post Ενα ξέπλυμα (του Καμμένου) την ημέρα… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα