Ενα μαντήλι αντί για καπέλο

Η αλήθεια είναι πως το μαντήλι στο κεφάλι τις τελευταίες δεκαετίες η Δύση το συνδέει με την Ανατολή αλλά δεν αναφέρομαι σε αυτό το μαντήλι. Και πρώτα πρώτα αυτό που φοράει η γυναίκα του Ερντογάν το λένε μαντήλα.

Εγώ αναφέρομαι στο κλασικό μεταξωτό μαντήλι, που λανσάρισαν δεμένο στο κεφάλι σαν τουρμπάνι οι Dolce & Gabbana και που όταν το φοράς, με ό,τι και να το συνδυάσεις, προσθέτει πολύ στιλ και το πρωί και το βράδυ.

Είναι απλό: βουτήξτε μέσα στη ντουλάπα της μαμάς σας. Σίγουρα θα έχει κάπου κρυμμένα παλιά μεταξωτά εμπριμέ μαντήλια, από αυτά που της έκαναν δώρο κάποτε και είναι

άθικτα διότι δεν βόλευαν. Τη δεκαετία του 1990 τα φορούσαν σαν τρίγωνη μπέρτα πάνω από παλτό ή σακάκι – θυμηθείτε τη Βρίνα Δράκου!

Η σημερινή εκδοχή του μαντηλιού στο κεφάλι όπως την παρουσίασαν οι Dolce & Gabbana

Λοιπόν πάρτε αυτό το μαντήλι, μαζέψτε τα μαλλιά σας σε ένα πρόχειρο σινιόν και δέστε το πίσω από τα αφτιά στον αυχένα – όπως η Σοφία Λόρεν στη φωτογραφία. Αν θέλετε μπορείτε κάνετε τον κόμπο από κάτω και πάνω να αφήσετε ελεύθερη τη μύτη του μαντηλιού. Αν πάλι προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε τον κόμπο πάνω από τη μύτη. Αυτή η τελευταία εκδοχή νομίζω πως είναι πιο ωραία.

Η street style εκδοχή του κεφαλομάντηλου. Οπως βλέπετε το αποτέλεμα είναι δροσερό και σικ (The Sartorialist)

Το μαντήλι στο κεφάλι λοιπόν, μπορείτε να το φορέσετε πρωί και βράδι. Το πρωί αντί για καπέλο – είναι ελαφρύ, δροσερό και χωράει εύκολα στην τσέπη ή στην τσάντα αν το αφαιρέσετε. Το βράδυ σε επίσημη έξοδο λειτουργεί σαν στολίδι στο κεφάλι.

Οσο για τα ρούχα, προτιμήστε τα απλά και μονόχρωμα. Ούτως ή άλλως ό,τι και να φορέσετε, όλοι το μαντήλι θα προσέχουν. Αν μάλιστα το συνδυάσετε με ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς όπως το βλέπετε στα περιοδικά μόδας.

The post Ενα μαντήλι αντί για καπέλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα