Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματος για τις δηλώσεις Καμένου

Οι πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί του Πάνου Καμμένου κατά της επένδυσης στις Σκουριές Χαλκιδικής και της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» -ο υπουργός Αμυνας μίλησε για «απάτη» και «ξέπλυμα χρήματος»!- προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της εν λόγω εταιρείας, η οποία έσπευσε να δηλώσει ότι επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματος απέναντι στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Δημητριάδης

υπογράμμισε ότι η εταιρεία θεωρεί απαράδεκτο να γίνεται αποδέκτης τέτοιων δηλώσεων ενώ έχει βάλει ένα δισεκατομμύριο ευρώ στην ασθμαίνουσα ελληνική οικονομία.

Σχετικά με την οικολογική καταστροφή, για την οποία επίσης έκανε λόγο ο υπουργός Αμυνας, η εταιρεία επισήμανε ότι υπάρχουν 16 σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας όπως και ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας της.

Ο κ. Δημητριάδης απέφυγε να πει εάν η εταιρεία θα δώσει πολιτική διάσταση στην υπόθεση και αν θα προσφύγει στον Πρωθυπουργό.

Τέλος, χαρακτήρισε την διαδικασία της διαιτησίας μονομερή ενέργεια η οποία επιβλήθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη. Ο διευθύνων σύμβουλος διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του υπουργού είναι ξεχωριστές από τη διαδικασία της διαιτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό ο κ. Καμμένος, εξηγώντας τη διαφωνία του με την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής χαρακτήρισε τη συμφωνία «απάτη» και μίλησε ακόμα και για ξέπλυμα χρήματος! «Από την αρχή ήταν μία απάτη και θα κατέστρεφε μία περιοχή όπως η Χαλκιδική» είπε ο υπουργός Αμυνας.

Στον αέρα η επένδυση

Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναβάλει «μέχρι νεοτέρας» τα εγκαίνια στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που ήταν προγραμματισμένα για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για την απόφαση του Γιώργου Σταθάκη για διαιτησία γεγονότα που θέτουν την παρουσία της Eldorado και η συνέχιση της επένδυσης εν αμφιβόλω.

Ακόμη, σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας αφήνει αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργείου και της κυβέρνησης και σημειώνουν ότι «κάποιοι παίζουν κορώνα – γράμματα με το εργασιακό τους μέλλον, κρατώντας στα συρτάρια τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις».

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ελπίδα «να πρυτανεύσει η λογική και να μπουν στην άκρη οι ιδεοληψίες, έτσι ώστε ο Σεπτέμβριος να μας βρει να εργαζόμαστε και όχι στους δρόμους διαμαρτυρόμενους απέναντι σας».

Στην επιχείρηση εργάζονται 2.400 άτομα.

The post Ελληνικός Χρυσός: Επιφυλασσόμαστε κάθε δικαιώματος για τις δηλώσεις Καμένου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα