Ελεύθερος μετά από 15 μήνες στη φυλακή ο Ανδρέας Μαρτίνης

Ελεύθερος μετά από 15 μήνες παραμονής στις φυλακές Κορυδαλλού αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Νίκου Τσιρώνη.

Η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον πρώην ισχυρό άνδρα του «Ερρίκος Ντυνάν» αντικαταστάθηκε με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα. Η αίτηση αποφυλάκισης του κ. Μαρτίνη είχε υποβληθεί στις 31 Ιουλίου δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών

αρχών) αμέσως μετά τη συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διαθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές αρχες. Στην αίτησή του ο κ. Μαρτίνης επικαλείτο σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, κάτι που έγινε δεκτό από τους δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» εμφανίστηκε καταβεβλημένος ενώ φέρεται να προσκόμισε στις δικαστικές αρχές επίσημα έγγραφα που πιστοποιούν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές. Την πρώτη φορά για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και την δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν». Η τελευταία αυτή υπόθεση αφορά στα δωρεάν νοσήλια γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ κ.α με αποτέλεσμα το «Ερρίκος Ντυνάν» να υποστεί ζημία ύψους 1,75 εκατ. ευρώ.

The post Ελεύθερος μετά από 15 μήνες στη φυλακή ο Ανδρέας Μαρτίνης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα