Εκπομπή του Πάνου Χαρίτου προκαλεί αναστάτωση στο Μέγαρο Μουσικής

Οταν τον Φεβρουάριο το Μέγαρο Μουσικής κρατικοποιήθηκε και το σύνολο των χρεών και των ληξιπρόθεσμων οφειλών του (συνολικού ύψους 414 εκατ. ευρώ) πέρασε στο ελληνικό Δημόσιο, ήταν σαφής, ρητή, κατηγορηματική η δέσμευση του υπουργείου Πολιτισμού πως δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού. Φυσικά ήταν προφανές ότι θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο, όμως κανένας από τους 180 εργαζομένους δεν επρόκειτο να απολυθεί.

Παρόλα αυτά, το βράδυ της Δευτέρας

11 Απριλίου, στην εκπομπή του Πάνου Χαρίτου «Focus» της ΕΡΤ, ο προσκεκλημένος πρόεδρος του ΟΜΜΑ Νίκος Θεοχαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων. Οι εργαζόμενοι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών εξέφρασαν ανακοίνωση στην οποία εκφράζουν την απορία και την έκπληξή τους και γράφουν χαρακτηριστικά πως «η απαθής στάση του Υπουργού Πολιτισμού, ο οποίος ήταν παρών στη συζήτηση, είναι το λιγότερο προκλητική».

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Είναι αδιανόητο να διατυπώνονται τέτοιες θέσεις, μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Πολιτισμού περί διασφάλισης των θέσεων εργασίας τόσο στην ολομέλεια της Βουλής όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με το ΣΕΟΜΜΑ. Επίσης είναι πρωτάκουστο να μαθαίνουν οι εργαζόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων από την τηλεόραση παρ’ ότι ο νέος μας πρόεδρος κ. Θεοχαράκης ουδέποτε αναφέρθηκε σε θέματα απολύσεων κατά την πρώτη μας συνάντηση (7/4/2016).

Το μόνο που κατάφερε να κάνει η φράση «κάποια κομμάτια του προσωπικού θα πρέπει να μειωθούν», η οποία συζητείται για πρώτη φορά στο Μέγαρο μέσα στα 25 χρόνια λειτουργίας του, με αφορμή τη συνέντευξη των κ.κ. Μπαλτά και Θεοχαράκη, ήταν να γεμίσει με οργή το σύνολο των εργαζομένων που, παρά τις τόσες αντιξοότητες όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν το Μέγαρο.

Δηλώνουμε ότι έχουμε ήδη υποστεί περικοπές στη μισθοδοσία μας, με τη φωτογραφική διάταξη που εφαρμόζει στους εργαζομένους του Μεγάρου δυσμενέστερο μισθολογικό καθεστώς από όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα. Η ανοχή μας δοκιμάζεται για πολλοστή φορά από την εκάστοτε διοίκηση, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε καμία απόλυση συναδέλφου».

The post Εκπομπή του Πάνου Χαρίτου προκαλεί αναστάτωση στο Μέγαρο Μουσικής appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα