Εφηβη πρόσκοπος αντιμετωπίζει με θάρρος νεοναζιστή στην Τσεχία

20:17 4/5/2017 - Πηγή: Protagon

Οπως μετέδωσε ο Guardian, συνέβη στην τσεχική πόλη του Μπρνο. Μια έφηβη πρόσκοπος δεν σκέφτηκε ότι είχε μπροστά της έναν νεοναζί, αλλά στάθηκε εκεί και τον αντιμετώπισε με παρρησία.

Αυτή η, αν μη τι άλλο, εμβληματική φωτογραφία -η οποία αστραπιαία διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- δείχνει τη 16χρονη Λούσι Μισλίκοβα να δέχεται με θάρρος τις φωνές του νεοναζιστή που χειρονομεί θυμωμένα.

Η Μισλίκοβα ήταν μόνο ένα μέλος από τους προσκόπους της Τσεχίας,

οι οποίοι μετείχαν σε αντιδιαδηλώσεις κατά της διαδήλωσης των τσέχων νεοναζί την Πρωτομαγιά στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας.

Τα τσεχικά ΜΜΕ επικαλέστηκαν εκπρόσωπο της Αστυνομίας ο οποίος ανέφερε ότι οι διαδηλωτές κατά του φασισμού και του νεοναζισμού ήταν διπλάσιοι σε αριθμό των νεοναζιστών.

Ο Βλαντιμίρ Κίκμανετς, ήταν εκείνος που έβγαλε τη φωτογραφία της θαρραλέας Μισλίκοβα, τόνισε ότι το κορίτσι έδειξε θάρρος και, βασικά, αντέτεινε ισχυρά επιχειρήματα στα όσα έλεγε ο νεοναζιστής.

«Θέλαμε να δείξουμε στους νεοναζί ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στο Μπρνο… Φέτος στόχος μας ήταν να ‘’τρολάρουμε’’ τους ναζί», δήλωσε ο Κίκμανετς – και ο ίδιος μετείχε στη διαδήλωση κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Προσκοπικής Κίνησης πόσταρε αυτή τη φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook.

Εκεί τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο προσκοπισμός υποστηρίζει τις αξίες της διαφορετικότητας, της ειρήνης και της αλληλοκατανόησης για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Ο,τι, με άλλα λόγια, απεχθάνεται ο φασισμός.

«Ανθρωποι από διαφορετικές “διαδρομές” και πρόσκοποι ανάμεσά τους, βγήκαν στους δρόμους κατά τη διάρκεια πορείας που έγινε από ακροδεξιούς χτες, για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις αξίες της διαφορετικότητας, της ειρήνης και της κατανόησης. Δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο», σημείωσε η Οργάνωση.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Τσεχική Δημοκρατία, το 2013, το ναζιστικό κόμμα Αυγή της Αμεσης Δημοκρατίας έλαβε ποσοστό, σχεδόν, 7%.

The post Εφηβη πρόσκοπος αντιμετωπίζει με θάρρος νεοναζιστή στην Τσεχία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα