Αχτσιόγλου «διαφωνεί» με Τσιπρα: «Κανείς δεν πανηγυρίζει για την ανεργία»

Κανείς δεν πανηγυρίζει για το ύψος της ανεργίας στην Ελλάδα, δήλωσε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου. Το «κανείς» βέβαια, είναι μια κουβέντα καθώς ο Αλέξης Τσίπρας πανηγυρίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί για τα «ρεκόρ» της κυβέρνησής του στην αύξηση της απασχόλησης. Είναι και αυτό ένας από τους δυισμούς της κυβέρνησης: άλλη η πραγματικότητα, άλλα τα όσα αντιλαμβάνεται

το Μαξίμου.

Η κυρία Αχτσιόγλου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας, όπου πολλές νέες θέσεις συνοδεύονται από πολύ χαμηλούς μισθούς, δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Επέμεινε όμως πως η κυβέρνηση προωθεί ρυθμίσεις που θα προστατεύουν από την αδήλωτη εργασία.

Τον Ιούλιο η ανεργία ήταν 21%. Και τον Σεπτέμβριο έξι στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν ευέλικτες μορφές εργασίας. Αυτό σημαίνει δυστυχώς πολλά για τη φύση της απασχόλησης στην Ελλάδα επί των ημερών της κύριας Αχτσιόγλου, ασχέτως με όσα διθυραμβικά διατυπώνει το τελευταίο διάστημα ο κ. Τσίπρας.

Οσον αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, που θα τεθεί επί τάπητος κατά την τρίτη αξιολόγηση, η κυρία Αχτσιόγλου διαβεβαίωσε πως η μοναδική εκκρεμότητα είναι το μέγεθος της συμμετοχής που θα απαιτείται στα πρωτοβάθμια εργασιακά σωμάτια προκειμένου να υπάρχει η απαρτία που μπορεί να κηρύξει απεργίες.

Σήμερα, απαιτείται το 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί στο 1/2, γεγονός που θα καθιστά πιο δύσκολη την κήρυξη κινητοποιήσεων σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Στο μέτωπο των συντάξεων, η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στην καταβολή δόσεων στήριξης λόγω των εκκρεμοτήτων στην καταβολή κύριων συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι οφειλές μειώνονται σταθερά.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε, είναι να εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες για συντάξεις έως τον Ιούνιο του 2018, ενώ παράλληλα διέψευσε ότι οι οφειλές συνολικά ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι «αρκετά χαμηλότερο» από αυτό, είπε.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη θα γίνει εμβόλιμη η καταβολή 4.200 νέων κύριων συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Η υπουργός Εργασίας, μιλώντας για την τρίτη αξιολόγηση, τόνισε ότι δεν περιλαμβάνει σοβαρά πολιτικά ζητήματα και με βάση το κλίμα που έχει δημιουργηθεί με τους δανειστές, θα ολοκληρωθεί επιτυχώς και σύντομα.

Για τα εργασιακά η τρίτη αξιολόγηση περιλαμβάνει μόνο το θέμα της απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων στα πρωτοβάθμια σωματεία.

Τέλος για το νομοσχέδιο για την «ταυτότητα φύλου» που συζητείτο στη Βουλή την ίδια ημέρα, τόνισε ότι θα περάσει και επεσήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ζήτημα αρχής το δικαίωμα του ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται και δεν έχει να κάνει με πολιτικό χειρισμό από την πλευρά της κυβέρνησης.

The post Αχτσιόγλου «διαφωνεί» με Τσιπρα: «Κανείς δεν πανηγυρίζει για την ανεργία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα