Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς πραγματοποίησε η Τουρκία

Η Τουρκία πραγματοποίησε την Πέμπτη στη Μαύρη Θάλασσα (επιτυχημένη) δοκιμή του πρώτου εγχώριας κατασκευής πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της χώρας

«Στην Σινόπη πραγματοποιήθηκε εκτόξευση του πυραύλου μας Bora, με εμβέλεια 280 χιλιόμετρα. Θα χτυπήσει τον στόχο του στη Μαύρη Θάλασσα από λεπτό σε λεπτό», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Φικρί Ισίκ, στο ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber.

Η δοκιμή περιγράφηκε αργότερα ως επιτυχής.

Ο πύραυλος τύπου Bora αναπτύχθηκε από τη Roketsan. Εχει διαμέτρημα

610 χιλιοστών και εμβέλεια 280 χλμ. Το σύστημα διαθέτει αποτελεσματική ισχύ πυρός καθώς μπορεί να φέρει κεφαλή βάρους 470 κιλών, όπως και προηγμένης τεχνολογίας σύστημα πλοήγησης.

«Η Τουρκία πλέον κατασκευάζει τους δικούς της πυραύλους. Αποκτήσαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση για να φτιάξουμε έναν καλύτερο», πρόσθεσε ο Ισίκ.

Η δοκιμή έρχεται σε μια στιγμή έντονης αμηχανίας για την Τουρκία, δύο ημέρες μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να εξοπλίσει με σύγχρονα όπλα τις κουρδικές ένοπλες δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές στη Συρία.

Turkey has tested own long-range missile 'Bora' successfully in Sinop, announced Minister of Defense Fikri Işık. pic.twitter.com/vowjoE2UC3

— dokuz8 NEWS (@dokuz8_EN) May 11, 2017

H Γενική Γραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας τον Νοέμβριο του 2009 είχε υπογράψει σύμβαση με την τουρκική εταιρία Roketsan για την ανάπτυξη πυραύλου εδάφους-εδάφους, μεγάλου βεληνεκούς. Οι πρώτες δοκιμές στη Σινόπη είχαν γίνει τον Μάιο του 2012.

The post Δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς πραγματοποίησε η Τουρκία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα