Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Δεν εμπιστευόμαστε τον Σόιμπλε»

Απόλυτη εμπιστοσύνη στον υπουργό Οικονομικών έχει ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών, στις οποίες υποστήριζε το αντίθετο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο News247, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ευκλείδη Τσακαλώτο και ότι σε αυτό που δεν έχει εμπιστοσύνη είναι εάν και κατά πόσο ένα όργανο στο οποίο συμμετέχει ο κ. Σόιμπλε

μπορεί να δώσει θετική λύση για την Ελλάδα.

Εξέφρασε δε την ελπίδα να διαψευστεί αυτή η εκτίμηση και σημείωσε πως είναι δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όλα όσα όφειλε με μεταρρυθμίσεις και προαπαιτούμενα, έχει τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και πως τώρα είναι σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν και όσα δικαιούται η Ελλάδα για να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές χρήματος.

Αναλυτικά, είπε:

«Ο κ. Τσίπρας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσακαλώτο, δεν έχει εμπιστοσύνη στο κατά πόσο ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε θα δώσει θετική λύση για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση έχει κάνει όσα όφειλε, είναι η σειρά των δανειστών να πράξουν όσα οφείλουν ώστε η Ελλάδα να βγει με βιώσιμους όρους στις αγορές.

Από τα μέχρι σήμερα δεδομένα δεν μας επιτρέπεται να προεξοφλούμε θετικές λύσεις από ένα όργανο που συμμετέχει ο Σόιμπλε».

Υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δουλεύει -και το έχει αποδείξει- ώστε να υπάρξει μια θετική κατάληξη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου και πως αν πληρωθούν ορισμένα κριτήρια (παρέπεμψε στα κριτήρια που έθεσε ο κ. Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο) η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν λόγο να μην αποδεχτεί μια λύση.

Λύση στις 15 Ιουνίου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ίδια συνέντευξή του, σημείωσε πως «το βασικό μας σενάριο και η βασική μας προσπάθεια είναι να υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου».

»Είναι προτιμότερο να έχουμε μια οριστική και θετική λύση απ’ ό,τι να μεταθέσουμε το πρόβλημα για το μέλλον. Υπάρχει μια χρυσή ευκαιρία να υπάρξει οριστική λύση. Θα είναι προτιμότερο να χαθούν 5-6 μέρες παρά να μεταθέσουμε το πρόβλημα για μετά. Υπάρχει η Σύνοδος αλλά προτιμάμε να υπάρξει λύση στις 15 Ιουνίου.

Πρέπει να αποδραματοποιηθεί η κατάσταση. Το φόρουμ που θα βρεθεί λύση δεν είναι αναγκαίο να είναι το Eurogroup. Οι ηγέτες θα πρέπει να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για το επόμενο βήμα της Ευρώπης. Εχουμε την πεποίθηση ότι δικαιούμαστε τη λύση».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε πως η «Σύνοδος Κορυφής έχει πολλές φορές δώσει πολιτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρώπη και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με άλλες χώρες. Τα ζητήματα δεν είναι μόνο τεχνικά αλλά κατεξοχήν πολιτικά, αν και κατά πόσο η Ευρώπη θα βρει συμφωνία για τον τρόπο διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε ώστε τον Αύγουστο του ’18 να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας, τώρα που υπάρχει το μομέντουμ», πρόσθεσε.

Για το Μενίδι

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Μενίδι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε:

«Θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ομαλοποίηση της κατάστασης και για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας. Δεν διαμορφώθηκε η κατάσταση χθες πάει αρκετά πίσω στο χρόνο και άφορα ένα ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα.

»Παίρνουμε πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση της τάξης. Να ληφθούν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα και να γίνει πιο αυστηρό το θεσμικό πλαίσιο για την κατοχή όπλων μια κατάσταση διαμορφωμένη εδώ και δεκαετίες.

Είναι τουλάχιστον προσβλητικό για τη μνήμη του νεκρού παιδιού να προσπαθεί η ΝΔ να επαναφέρει η να επιβάλλει μια ατζέντα τρομοκρατικής τάξης και ασφάλειας στη δημόσια συζήτησης χωρίς να λαμβάνει υπόψη της τις συνθήκες. Πρέπει να αποφεύγουμε εντάσεις που θα υπακούν στην σχεδόν ρατσιστική ρητορική της ΝΔ, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, τουλάχιστον ορισμένα στελέχη», κατέληξε.

The post Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Δεν εμπιστευόμαστε τον Σόιμπλε» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα