Χρυσόγονος: «Με το πιστόλι στον κρόταφο αν πάμε για συμφωνία το καλοκαίρι»

Είναι δύσκολο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στα δύο επόμενα Eurogroup με δεδομένες τις εκλογές στην Ολλανδία και τη Γαλλία, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ίδιος, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι τα Eurogroup του Μαρτίου και του Απριλίου είναι χαμένα. Σε αυτήν την περίπτωση «πάμε για αυτά στις 22ας Μαΐου

ή της 15ης Ιουνίου όπου στο δεύτερο θα είμαστε με το πιστόλι στον κρόταφο».

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο λήγουν ομόλογα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ύψους άνω των 7 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει σήμερα δεν πρόκειται για συμφωνία, «αλλά μια σύγκλιση αρχών που θα διέπουν τη συμφωνία».

Σε ερώτημα για το αν θα την ψήφιζε, είπε ότι θα εξαρτούσε την ψήφο του από το συνολικό περιεχόμενο της συμφωνίας.

Σχετικά με το αν υπήρχε καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, είπε ότι «αυτό έχει δύο πλευρές. Εάν πας να κλείσεις συμφωνία εσπευσμένα θα αναγκαστείς να πάρεις μέτρα που πιστεύεις ότι ίσως θα μπορούσες να αποφύγεις στη συνέχεια αλλά από ένα χρονικό σημείο και μετά η διαπραγματευτική ισχύ μειώνεται γιατί φτάνει η ημερομηνία της κρίσεως, της χρεοκοπίας».

Για την κρίση προέβλεψε ότι για να τελειώσει «πρέπει να κλείσει και αυτή και η επομένη αξιολόγηση, να υπάρξουν αποφάσεις για το χρέος, να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση και να υπάρξει αξιοπιστία για να πέσει το κόστος δανεισμού της χώρας στο 4%».

Πρόσθεσε ότι «δεν φτάνει το 2,7% το 2017» (πρόκειται για την πρόβλεψη της Κομισιόν για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Ελλάδας), «αλλά πρέπει το ίδιο να κάνουμε και το 2018, το 2019, το 2020 κοκ». Επισήμανε δε ότι πρέπει να αλλάξει πλήρως το κράτος «γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχει πάτος στο βαρέλι».

The post Χρυσόγονος: «Με το πιστόλι στον κρόταφο αν πάμε για συμφωνία το καλοκαίρι» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα