Χιλιάδες email από την εκστρατεία Μακρόν διέρρευσαν στο Wikileaks

Πάνω από 70.000 email από την καμπάνια του Εμανούέλ Μακρόν, όσο διεκδικούσε την προεδρία της Γαλλίας, αλλά και παλαιότερα, ήρθαν τη Δευτέρα στο φως από το Wikileaks.

Ο ιστότοπος του αυστραλού χάκερ/ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ επισημαίνει ότι μέρος μόνο από τα email

είναι επιβεβαιωμένο. Πρόκειται συνολικά για 71.848 email και 26.506 συνημμένα αρχεία, ενώ οι αποστολείς είναι συνολικά 4.493 διαφορετικά άτομα.

Τα επιβεβαιωμένα email είναι 21.075 και είναι αυτά που σχετίζονται με την προεκλογική εκστρατεία του Ολάντ. Τα email έχουν σταλεί από το 2009 ως και το 2017, πάντως υπάρχουν αρκετά που μοιάζουν να είναι απλώς διαφημιστικά ή και spam.

RELEASE: 21,075 verified searchable emails from the campaign of President Macron #MacronEmails #MacronLeaks https://t.co/9LlW785eYu pic.twitter.com/HIq6nTcdwq

WikiLeaks (@wikileaks) July 31, 2017

Τον περασμένο Μάιο, δύο ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την προεδρία και ελάχιστες ώρες πριν από το πέρας της προεκλογικής περιόδου, είχαν έρθει στο φως χιλιάδες email από την εκστρατεία του Μακρόν.

Αν και από την πλευρά του επιτελείου του επιβεβαιώθηκε η διαρροή, δεν φαίνεται να προέκυψε τίποτα κάτι άξιο λόγου. Η πλευρά Μακρόν να σημειωθεί ότι είχε επιρρίψει την ευθύνη σε ρωσικά συμφέροντα (για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζονται με το Κρεμλίνο), τα ίδια τα οποία είχαν παραβιάσει τα υπολογιστικά συστήματα του Δημοκρατικού Κόμματος στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, πέρα από τη Ρωσία που διαψεύδει κάθε ανάμειξη, ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, Γκιγιόμ Πουπάρ, έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ρωσικής εμπλοκής, θέση που επικαλείται σε αυτήν την δημοσίευση και το Wikileaks.

The post Χιλιάδες email από την εκστρατεία Μακρόν διέρρευσαν στο Wikileaks appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα