Οριστική διακοπή στο ΠΑΟ – ΠΑΟΚ: Ξύλο μεταξύ παικτών, κουτάκι μπύρας χτύπησε τον Ιβιτς

Η αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ την Τετάρτη, διακόπηκε στο 54΄ καθώς οπαδός των γηπεδούχων χτύπησε και τραυμάτισε με κουτί μπύρας τον τεχνικό του «Δικέφαλου», Βλάνταν Ιβιτς, ο οποίος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» για εξετάσεις και ράμματα.

Ο πρώτος διαιτητής Γιώργος Κομίνης εφάρμοσε τον κανονισμό και διέκοψε οριστικά τη συνάντηση.

Αυτό σημαίνει

ότι διεκόπη εις βάρος του Παναθηναϊκού και θα κατακυρωθεί με 3-0 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Ετσι, το «τριφύλλι» μπήκε σε περιπέτειες που, εκτός της τιμωρίας έδρας και το πρόστιμο, κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών τόσο από τα πλέι οφ όσο κι από το επόμενο πρωτάθλημα.

Οριστική διακοπή στην αναμέτρηση της Λεωφόρου #PAOPAOK #SuperLeague #PlayOffs

PAOK FC / ΠAOK (@PAOK_FC) May 17, 2017

Στα αποδυτήρια ο διαιτητής της συνάντησης απέβαλε Κουλιμπαλί και Σάκχοφ, ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες σε Μπεργκ και Κρέσπο.

Τι γράφει αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 3β, του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου

«Η ρίψη αντικειμένων τα οποία κατά την κοινή πείρα είναι πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου που νόμιμα βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από οκτώ (8.000,00) έως είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ, αν δεν επήλθε σωματική βλάβη.

Αν, αντίθετα, επήλθε σωματική βλάβη επιβάλλεται χρηματική ποινή είκοσι (20.000,00) έως τριάντα χιλιάδες (30.000,00) ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, όταν ένα αντικείμενο που ριφθεί από έναν θεατή χτυπήσει τον διαιτητή ή ένα από τους βοηθούς διαιτητές ή ένα παίκτη ή αξιωματούχο ομάδος ο διαιτητής μπορεί να επιτρέψει τη συνέχεια του αγώνα ή να διακόψει αυτόν προσωρινά ή οριστικά, ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού, σύμφωνα με τον κανόνα 5 των κανόνων παιχνιδιού.

Αν, ωστόσο, από τη ρίψη των αντικειμένων της παρούσης παραγράφου επήλθε τραυματισμός ποδοσφαιριστή ή προπονητή ή διαιτητή, τότε επέρχεται οριστική διακοπή του αγώνα και επιβάλλεται σωρευτικά

α. χρηματική ποινή από τριάντα (30.000.00) έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ και

β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από μία (1) έως δύο (2) αγωνιστικές ημέρες».

Δείτε αναλυτικά τι συνέβη

Ηταν το 51′ λεπτό του αγώνα των playoff του πρωταθλήματος, ανάμεσα στο ΠΑΟ και στον ΠΑΟΚ, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στον αγωνιστικό χώρο ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων πιάστηκαν στα χέρια, σε ένα επεισόδιο που ξεκίνησε από τον Μπεργκ που επιτέθηκε στον Κρέσπο. Και την ίδια στιγμή ένα κουτί από μπύρα (γεμάτο) χτύπησε το κεφάλι του προπονητή του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ιβιτς.

Η στιγμή που ο Ιβιτς δέχεται το χτύπημα

Ο Ιβιτς στην αρχή έμεινε όρθιος, όμως, όπως φάνηκε, το τραύμα του ήθελε ιδιαίτερη περιποίηση. Του τοποθετήθηκε πλέγμα στο κεφάλι, ωστόσο η κατάστασή του έδειχνε να επιδεινώνεται. Ετσι, αποφασίστηκε η μεταφορά του στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δέχεται τις πρώτες βοήθειες

Οπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Ηταν άλλωστε κάτι στο οποίο δεν συναινούσε με τίποτα ο ΠΑΟΚ. «Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της σημερινής κωμωδίας θα κυνηγηθούν με όλα τα ένδικα μέσα» δήλωσε ο Ιβάν Σαββίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διαιτητής Κομίνης θέλει να συνεχίσει το παιχνίδι, ωστόσο ο ΠΑΟΚ επέμενε στη θέση του περί διακοπής.

Η πληγή στο κεφάλι του Ιβιτς

Οσον αφορά στο αγωνιστικό μέρους του παιχνιδιού, ο ΠΑΟ προηγήθηκε νωρίς, στο 9′ με γκολ του Μπεργκ, ενώ ο νωθρός ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει. Είχε πάντως ένα δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ενρίκε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ευνοήθηκε από την αποβολή του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, του Βλαχοδήμου, ο οποίος έφυγε από το παιχνίδι με απευθείας κόκκινη έπειτα από μαρκάρισμα εκτός περιοχής στον Ενρίκε. Η αριθμητική ισορροπία των δύο ομάδων «αποκαταστάθηκε» στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν αποβλήθηκε ο Ουάρντα.

O Ιβιτς μεταφέρεται εκτός σταδίου για να διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό» για εξετάσεις

The post Οριστική διακοπή στο ΠΑΟΠΑΟΚ: Ξύλο μεταξύ παικτών, κουτάκι μπύρας χτύπησε τον Ιβιτς appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα