Μπορούμε: Μαζί, μπορούμε περισσότερα

Το νέο, συγκινητικό βίντεο της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε» με τίτλο «Η ιστορία ενός μοναχικού κάδου» ξεκινάει με έναν κάδο την στιγμή που αδειάζει το περιεχόμενό του μέσα σε ένα απορριμματοφόρο. Και στη συνέχεια πριν καν χαράξει, αρχίζει να κυλάει στους δρόμους της Αθήνας.

Περνάει από την κεντρική αγορά, από λαϊκές και σούπερ μάρκετ όπου μέσα του αδειάζουν καφάσια με φρούτα και λαχανικά και άλλα τρόφιμα που δεν πρόκειται να πωληθούν και όμως δεν είναι ακατάλληλα, κάνει μια στάση σε ένα παιδικό πάρτι για να υποδεχτεί

τα σάντουιτς που δεν θέλουν να φάνε τα πιτσιρίκια. Κυλάει ανάμεσα σε οπωροφόρα δέντρα που έχουν ρίξει τους καρπούς τους.

«Το συγκινητικό σε αυτή την ιστορία» μας εξηγεί με υπότιτλους ο δημιουργός του, «είναι ότι το φαγητό που καταλήγει στα σκουπίδια μας αφήνει ασυγκίνητους». Και όμως μπορούμε να μειώσουμε τους τεράστιους όγκους των τροφίμων που καθημερινά καταλήγουν στους κάδους σκουπιδιών.

Η σπατάλη των Ευρωπαίων μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200.000.000 συνανθρώπων μας

Θέλετε νούμερα;

1/3 των τροφίμων που παράγονται παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια, σε ετήσια βάση173 κιλά τροφίμων σπαταλά κάθε Ευρωπαίος, σε ετήσια βάση793.000.000 άνθρωποι από όλο τον κόσμο υποσιτίζονταιΗ σπατάλη της Ευρώπης μπορεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες 200.000.000 συνανθρώπων μας

Οι αριθμοί, αν το σκεφτείς, είναι τρομεροί και όμως μπορούν να αλλάξουν.

Η «ιστορία ενός μοναχικού κάδου» μας ενημερώνει, για παράδειγμα, πως το «Μπορούμε» σώζει καθημερινά περισσότερες από 20.000 μερίδες φαγητού και έχει προσφέρει συνολικά περισσότερες από 16.000.000 μερίδες φαγητού σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Το «Μπορούμε» έχει διαθέσει 40 τόνους φρέσκων λαχανικών και φρούτων, ενώ η ολιστική προσέγγιση του στο θέμα σπατάλης τροφίμων οδήγησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου μηχανισμού προσφοράς, χάρη στον οποίο 1ευρώ λειτουργικού κόστους αντιστοιχεί σε περισσότερες από 40 προσφερόμενες μερίδες.

Γίνε και εσύ ένας από τους 500+ εθελοντές που έχουν στηρίξει το «Μπορούμε».

«Μαζί σου, σίγουρα Μπορούμε περισσότερα».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ιστορία ενός μοναχικού κάδου, στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/Boroume/videos/1463276947094956/.

Διαδώστε το και στηρίξτε κι εσείς την προσπάθεια του «Μπορούμε» ώστε να μην πηγαίνει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!

Το βίντεο είναι παραγωγή της Foss Productions, το σενάριο υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μελιτάς από την Bold Ogilvy σε σκηνοθεσία του Γιώργου Ζώη, με τη χορηγία της Asset Ogilvy.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το boroume.gr, +30-210-3237805

The post Μπορούμε: Μαζί, μπορούμε περισσότερα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα