Αβέβαιο το μέλλον της Toshiba

Μετά από δύο αναβολές η Toshiba κατέθεσε την Τρίτη τα οικονομικά στοιχεία του εννεάμηνου Απριλίου-Δεκεμβρίου που δείχνουν ότι η εταιρεία έχει συσσωρεύσει ζημιές που φτάνουν τα 4,8 δισ. δολάρια.

Η ιαπωνική εταιρεία παραδέχεται ακόμη ότι η επιβίωσή της μπορεί να κινδυνεύει, ενώ είναι πιθανό ότι θα διαγραφεί από το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Για ολόκληρο

το οικονομικό 2016, το οποίο στην Ιαπωνία τελείωσε στις 31 Μαρτίου 2017, η Toshiba προειδοποιεί ότι οι ζημιές μπορεί να φτάσουν τα 9 δισ. δολάρια ή πάνω από ένα τρισεκατομμύριο γεν, ποσό-ρεκόρ στην ιστρία της Ιαπωνίας.

Ενδεικτικό είναι ότι τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα δεν έχουν εγκριθεί από τους ελεγκτές της PricewaterhouseCoopers Aarata, που αρνούνται να τα υπογράψουν. Η εταιρεία τα έδωσε στη δημοσιότητα έστω και χωρίς έγκριση για να μην υπερβεί τις προθεσμίες, εξηγεί το BBC.

Αν και η είναι γνωστή για τα ηλεκτρονικά της, η Toshiba έχει επεκταθεί στον κατασκευαστικό τομέα και στην ενέργεια.

Η Westinghouse, η θυγατρική της στις ΗΠΑ που δραστηριοποιείται στον τομέα της ατομικής ενέργειας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και τον Μάρτιο κατέθεσε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές όσο θα είναι σε φάση αναδιοργάνωσης.

Προβληματική είναι και η επένδυση για νέο πυρηνικό εργοστάσιο στη Βρετανία, το οποίο δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2020.

Εν τω μεταξύ, έχουν αρχίσει να φτάνουν και αιτήματα εξαγοράς τμημάτων της Toshiba. Η Foxconn φέρεται να είναι πρόθυμη να αγοράσει για τίμημα που μπορεί να φτάσει ως και τα 27 δισ. δολάρια το τμήμα επεξεργαστών της Toshiba.

Αυτό αναμένεται να εδραιώσει τη θέση της Foxconn (η οποία κατασκευάζει τμήματα για smartphone όπως το iPhone) και να μετριάσει τις ζημιές της Toshiba, γράφει το BBC. Και πάλι όμως, τα οικονομικά προβλήματα της ιαπωνικής εταιρείας που μετρά 142 χρόνια ζωής δεν θα εκλείψουν εντελώς.

The post Αβέβαιο το μέλλον της Toshiba appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα