Σε αποτυπώματα, DNΑ και σημειώσεις ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ τους εκτελεστές του Ζαφειρόπουλου

Στα ελάχιστα κρίσιμα λεπτά κατά τα οποία οι δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν στον ίδιο χώρο με τους δύο άνδρες που τον δολοφόνησαν εστιάζουν οι αστυνομικοί στην έρευνα τους για τη υπόθεση που έχει συνταράξει τον νομικό κόσμο και την κοινή γνώμη.

Οι δύο άνδρες, που παρουσιάστηκαν σαν πελάτες έχοντας κλείσει ραντεβού με τον δικηγόρο, εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του συνεργάτη του και πυροβόλησαν τον Ζαφειρόπουλο θανάσιμα πριν διαφύγουν. Ωστόσο άφησαν πολλά στοιχεία, αποτυπώματα και DNA, ενώ έχουν καταγραφεί και από κάμερες σε γειτονικά

κτίρια, δίνοντας στην αστυνομία υλικό που εξετάζεται με προσοχή.

Σχεδόν 48 ώρες μετά το έγκλημα που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, από τα μέχρι τώρα στοιχεία σχηματίζεται η εξής εικόνα:

Η αφορμή

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν πάει στο γραφείο για να σκοτώσουν τον Ζαφειρόπουλο, αλλά πιθανότατα για να τον εκφοβίσουν ή να τον τραυματίσουν.

Οι λόγοι είναι άγνωστοι μέχρι τώρα, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορούν σε κάποια υπόθεση του θύματος. Το ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για όλα προκύπτει και από το γεγονός ότι οπλοφορούσαν και οι δύο.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου, όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σε φωτογραφία από το 2011 (ΑΠΕ ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ)Το ραντεβού του θανάτου

Οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της Πέμπτης, για τις 18:30 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Πήγαν στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού με 10 λεπτά καθυστέρηση και, όταν τους άνοιξαν, κάθισαν μαζί με το θύμα και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συναντήσεων. Λίγα λεπτά αργότερα μεταφέρθηκαν στον γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπου συνέχισαν τη συζήτηση.

Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος πήγε στο διπλανό γραφείο για να απαντήσει, αφήνοντας τον Ζαφειρόπουλο, μόνο του με τους δύο επισκέπτες, για περίπου πέντε λεπτά, σύμφωνα με την κατάθεση του.

Γύρω στις 19:10 άκουσε έναν πυροβολισμό και αμέσως μετά είδε τους δράστες να περνούν από μπροστά του κρατώντας και οι δύο όπλα στα χέρια. Ο ένας τον ρώτησε αν έχει χρήματα και αυτός έντρομος τους έδωσε το πορτοφόλι του, από το οποίο πήραν περίπου 50-60 ευρώ και έφυγαν.

Μόλις μπήκε στο γραφείο είδε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

Το όπλο του εγκλήματος

Οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος και πυροβόλησαν μία φορά στον θώρακα τον 52χρονο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη στον πνεύμονα και το ήπαρ που προκάλεσαν τον θάνατο από αιμορραγία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Οι δράστες

Σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε ο ασκούμενος δικηγόρος, οι δράστες ήταν αλλοδαποί, μιλούσαν σπαστά ελληνικά και τους έβλεπαν πρώτη φορά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο ένας ήταν ηλικίας 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους περίπου 1,65-1,70, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Διαμαρτυρία δικηγόρων έξω από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου (Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)Οι σημειώσεις του θύματος

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας μελετούν τις σημειώσεις που κρατούσαν το θύμα και ο 32χρονος συνεργάτης του. Θεωρείται ότι έχουν ενδιαφέρον, αλλά δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, τόσο από τις σημειώσεις όσο και από τη μαρτυρία του ασκούμενου, οι δράστες μίλησαν για δύο ποινικές υποθέσεις, για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Η μία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, είναι ανύπαρκτη. Η άλλη αφορά υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, αλλά και αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ως προσχηματική, προκειμένου να μην μιλήσουν οι δολοφόνοι μπροστά στον συνεργάτη του θύματος.

Το υλικό στα χέρια της Αστυνομίας

Πέρα από τις λεπτομερείς περιγραφές των δραστών από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του δικηγόρου, οι Αρχές έχουν μεγάλο όγκο υλικού που εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, έχουν ληφθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό από όλα τα σημεία που κάθισαν ή προσέγγισαν οι δράστες. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αποτυπώματα που να παραπέμπουν στους δράστες, γι’ αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορούσαν γάντια, που δεν πρόσεξε ο συνεργάτης του θύματος.

Επίσης έχουν συγκεντρώσει οπτικό υλικό από κάμερες έξω από το γραφείο, καθώς μέσα δεν υπήρχαν, αλλά όπως λένε, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο.

The post Σε αποτυπώματα, DNΑ και σημειώσεις ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ τους εκτελεστές του Ζαφειρόπουλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα