Αποκάλυψη του πρώην σπρίντερ Κόλιν Τζάκσον: «Ναι, είμαι γκέι»

Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία ονόματα του στίβου, καταγράφοντας σπουδαίες επιδόσεις και σημειώνοντας διακρίσεις στα εμπόδια. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 έως και τις αρχές αυτής του 2000, ο Κόλιν Τζάκσον υπήρξε ίσως ο καλύτερος πρεσβευτής του βρετανικού κλασικού αθλητισμού διεθνώς – άλλωστε είχε ένα ασημένιο μετάλλιο στα 110 μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988 και πολλά άλλα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου.

Αλλά

τώρα επιστρέφει στη δημόσια σφαίρα με μια δήλωση η οποία πρόκειται να συζητηθεί, ποικιλοτρόπως

Ο 50χρονος πλέον παλαίμαχος αθλητής του στίβου μίλησε στο «Rainbow Heroes» για πρώτη φορά ανοιχτά σχετικά με τη σεξουαλικότητά του, έχοντας προηγουμένως και επι χρόνια αρνηθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Οπως μετέδωσε η Telegraph, ο ουαλός κάτοχος 10 χρυσών μεταλλίων -σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς αγώνες, στα 60μ. εμπόδια και 110μ. εμπόδια- συνομιλούσε με δύο σπουδαίους βετεράνους του σουηδικού στίβου, την πρωταθλήτρια επί κοντώ Κάισα Μπέρκβιστ και τον πρωταθλητή μήκους Πέτερ Χάγκστρεμ, οι οποίοι επίσης αποτελούν μέλη της LGBT κοινότητας.

Αποκάλυψε, δε, τη στιγμή που το είπε στους γονείς του, το 2006, όταν ένας πρώην σύντροφός του είχε πουλήσει την ιστορία στον Τύπο.

«Τους περίμενα στην κουζίνα. Μπήκαν μέσα και κάθισαν. Η μητέρα μου μπορούσε να δει το πρόσωπό μου και εγώ ήμουν αναστατωμένος. Δεν τους κλόνισε καθόλου. Η μητέρα μου είπε “πρώτα απ’ όλα, είναι αληθινή η ιστορία;” Και είπα ότι είναι αλήθεια, οπότε δεν μπορώ να το αρνηθώ. Και μετά είπε “και γιατί ο κόσμος είναι τόσο αχάριστος;”. Τότε αντιλήφθηκα ότι έχω τους καλύτερους γονείς».

Και δεν έχει άδικο…

The post Αποκάλυψη του πρώην σπρίντερ Κόλιν Τζάκσον: «Ναι, είμαι γκέι» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα