Αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των ΟΤΑ

Λεκτική ξιφομαχία ανάμεσα στην αντιπολίτευση και τον Πάνο Σκουρλέτη πυροδότησε το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ, τη Δευτέρα.

Η αντιπολίτευση κατήγγειλε «ρουσφετολογικές τακτοποιήσεις» και τον υπουργό να χαρακτηρίζει τις κατηγορίες τους αστείες, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για διαχρονικά αιτήματα των ίδιων των δημάρχων για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων.

«Δεν έχετε πολιτική να υπερασπιστείτε και ο μόνος δρόμος που σας μένει είναι να κλείσετε το μάτι σε συγκεκριμένες ομάδες

για προσλήψεις χωρίς ορθολογικά κριτήρια, να χτίσετε σχέσεις ανταποδοτικές πελατειακές και ρουσφετολογικές. Όμως αυτές οι πολιτικές δεν έσωσαν κανένα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, παραθέτοντας συγκεκριμένα παραδείγματα διατάξεων, που κρίνει ότι προωθούν τακτοποιήσεις.

Εξίσου επικριτικός εμφανίστηκε και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σημειώνοντας ότι: «το νομοσχέδιο εξυπηρετεί Μαυρογιαλούρικες μικροπολιτικές και πελατειακές επιδιώξεις».

Ο υπουργός Εσωτερικών σήκωσε το γάντι και απαντώντας επίσης σε υψηλούς τόνους, ανταπέδωσε τις κατηγορίες, αναφέροντας: «Οσα είπατε περί κομματοκρατίας, εκμαυλισμού και ρουσφετιών είναι συνώνυμα της δικής σας πορείας. Ο βίος και η πολιτεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά τους Μαυρογυαλούρους τους έστειλε σπίτι τους ο λαός».

Ο κ. Σκουρλέτης, επιχειρώντας να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, συμπλήρωσε ότι πρόκειται για διατάξεις που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αποτελούν την ηθική και πολιτική υποχρέωση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει διαχρονικά και λογικά αιτήματα των Δήμων.

The post Αντιπαράθεση στη Βουλή για το νομοσχέδιο των ΟΤΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα