Ανθρώπινη αλυσίδα 80 ατόμων έσωσε οικογένεια που πνιγόταν στη Φλόριντα

Ατομα που ήταν στην παραλία της Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών το Σάββατο, άκουσαν κάποιους να καλούν σε βοήθεια. Στην αρχή, θεώρησαν ότι επρόκειτο για επίθεση καρχαρία. Κατάλαβαν όμως γρήγορα ότι τους είχε παρασύρει το ρεύμα. Μέσα σε λίγα λεπτά, κόσμος μαζεύτηκε για να βοηθήσει.

Για την ακρίβεια, περισσότερα από ογδόντα άτομα σχημάτισαν μία τεράστια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να φτάσουν και να σώσουν μία οικογένεια η οποία είχε εγκλωβιστεί στα κύματα και αδυνατούσε να κολυμπήσει, λόγω των ισχυρών ρευμάτων. Στη διάσωση συμμετείχαν και 8 υπερήλικες

(από 87 έως 95 ετών!) οι οποίοι έδωσαν κι αυτοί «ένα χεράκι».

Οπως μετέδωσε το BBC, τα μέλη της οικογένειας φώναζαν και ούρλιαζαν ζητώντας βοήθεια. Τότε οι λουόμενοι πιάστηκαν χέρι-χέρι, σχηματίζοντας μία τεράστια ανθρώπινη «γέφυρα», μέσω της οποίας η οικογένεια -9 οι κολυμβητές που κινδύνευαν, 6 ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας- σώθηκε και μεταφέρθηκε ασφαλώς στην ακτή.

Η γιαγιά της οικογένειας υπέστη καρδιακό επεισόδιο στην παραλία, καθώς δεν άντεξε την ένταση των στιγμών και την αγωνία από τον κίνδυνο που διέτρεξε η ίδια και οι δικοί της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν κυριολεκτικά από τον θάνατο, καθώς η καρδιά της είχε πλέον σταματήσει να κτυπά.

Human chain in Panama City Beach to save 9 people drowning pic.twitter.com/n25KvoPhxr

— Susan Anne Manning (@sunbird605) July 10, 2017

«Είναι εκπληκτικό να βλέπεις διαφορετικούς ανθρώπους να αναλαμβάνουν δράση για να βοηθήσουν άγνωστους. Ανθρωποι που δεν ήξεραν ο ένας τον άλλον πιάστηκαν από τα χέρια, σε μία σειρά στο νερό, για να τους φτάσει», δήλωσε στο BBC η Τζέσικα Σίμονς, από τους πρώτους που έσπευσαν να βοηθήσουν, μαζί με τον σύζυγό της.

Η Ροσαλίντ Μπέκτον, που έκανε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στη γυναίκα που έπαθε έμφραγμα, δήλωσε ότι δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες εκείνη την ώρα στην παραλία. «Είδα πολλούς γενναίους πολίτες να ρισκάρουν τη ζωή τους για να σχηματίσουν αυτή την ανθρώπινη αλυσίδα», συμπλήρωσε.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της περιοχής δήλωσε στον Guardian ότι δύο αξιωματικοί ήταν παρόντες στην παραλία και προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει στο νερό, γιατί φοβούνταν ότι θα τους παρασύρουν και εκείνους τα ρεύματα. Κλήθηκε σκάφος για τη διάσωση, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο, οι πολίτες είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία την ηρωική προσπάθειά τους.

Και μπράβο τους!

The post Ανθρώπινη αλυσίδα 80 ατόμων έσωσε οικογένεια που πνιγόταν στη Φλόριντα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα