Ανοιξε τις θύρες ο Ερντογάν; Σε τρεις μέρες πάνω 500 μετανάστες στα ελληνικά νησιά

10:26 4/9/2017 - Πηγή: Protagon

Ανησυχητική αύξηση καταγράφει τις τελευταίες μέρες ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών που φθάνουν στις ακτές των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από το πρωί της Παρασκευής 1 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα το πρωί, οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 500.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, καταγράφηκαν οι αφίξεις συνολικά 493 ατόμων εκ των οποίων 305 στη Λέσβο, 29 στη Χίο και 159 στη Σάμο. Χαρακτηριστικό της σημαντικής αύξησης που παρουσιάζουν οι αφίξεις προσφύγων-μεταναστών, είναι το γεγονός ότι μόνο το πρωί

της Δευτέρας, έως και τις 09:30, έχουν εντοπιστεί άλλα 149 άτομα, εκ των οποίων 90 στη Λέσβο, 13 στη Χίο και 46 στη Σάμο.

Στο ίδιο διάστημα, από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τουρκικής Ακτοφυλακής έτσι όπως αυτά δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της, αντιμετωπίστηκαν έξι περιστατικά μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στα νησιά από σκάφη της υπηρεσίας της. Και επαναπροωθήθηκαν στις τουρκικές ακτές συνολικά 286 άτομα.

Η ανησυχία στα νησιά όπου ήδη οι χώροι υποδοχής έχουν φθάσει σε σημείο υπερκορεσμού, είναι έκδηλη καθώς εντείνονται οι φόβοι ότι με σταθερούς ρυθμούς η Αγκυρα παραβιάζει τη συμφωνία για το προσφυγικό, αφήνοντας ολοένα και περισσότερους πρόσφυγες-μετανάστες να φεύγουν από τα τουρκικά παράλια και όλα αυτά ενώ οξύνεται το κλίμα στις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση και ιδιαίτερα τη Γερμανία (κάτι που ήταν ξεκάθαρο και στο ντιμπέιτ Μέρκελ – Σουλτς το βράδυ της Κυριακής). Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι αυξημένες ροές των τελευταίων ημερών αποτελούν μία μορφή αντιποίνων από πλευράς Ερντογάν για την σκλήρυνση της στάσης και της ρητορικής της Ευρώπης έναντί του.

The post Ανοιξε τις θύρες ο Ερντογάν; Σε τρεις μέρες πάνω 500 μετανάστες στα ελληνικά νησιά appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα