Αλέξης Κούγιας: «Χειριστής και επιβάτες στο ταχύπλοο ήταν άλλοι»

16:58 5/9/2016 - Πηγή: Protagon

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος των θυμάτων του τραγικού συμβάντος στην Αίγινα, έδωσε συνέντευξη στον BHMA FM, στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαναγιώτου και Αρη Ραβανού.

Δείτε τι δήλωσε για την υπόθεση του θαλάσσιου δυστυχήματος.

«Υπήρχαν όμως και τρεις μάρτυρες, που διεσώθησαν, με καλή υγεία και νεαρά άτομα, που λένε ότι πάνω στο σκάφος, ήταν νεαρό ζευγάρι. Μπορεί να μην ήταν κανείς από αυτούς που λένε, πάνω στο σκάφος, να ήταν και άλλοι άνθρωποι ή και να ήταν και ο κ. Λυκουρέζος, αλλά σίγουρα και ένα

ζευγάρι νεαρών, μέχρι 35 ετών. Αυτοί όμως δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά».

Την ίδια στιγμή, επανέλαβε ότι δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο σκάφος.

«Και έρχεται η ίδια η διωκτική αρχή και εκτός από το ότι του παίρνει αποτυπώματα, (του κ. Λυκουρέζου) δεν βρίσκει αποτυπώματα, (στο τιμόνι) και, ακολούθως, αφού δεν βρίσκει αποτυπώματα, στους μάρτυρες που εμφανίζονται μετά από 8-9 ώρες και λένε “είμαστε και εμείς μαζί”, δεν τους παίρνει πάλι αποτυπώματα, για να αποδειχθεί ότι, πράγματι, ήταν εκεί και, το κυριότερο από όλα, είτε από τον Λυκουρέζο είτε από τους μάρτυρες δεν παίρνουν τα κινητά τηλέφωνα, για να δουν αν πράγματι ήταν εκεί, γιατί από το κινητό τηλέφωνο φαίνεται πού είσαι, αλλά σε κάθε περίπτωση, άρση τηλεφωνικού απορρήτου, για να δουν σε ποιους τηλεφώνησαν, με ποιους επικοινώνησαν.. (Δεν έχει γίνει) όχι ακόμη (η άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών)».

Ετσι, o ποινικολόγος έδωσε νέες διαστάσεις στο θρίλερ της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα, σχετικά με το ποιος επέβαινε ή και οδηγούσε το μοιραίο ταχύπλοο.

Οπως αποκάλυψε την Κυριακή η RealNews, με αίτησή του -προς την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Πειραιώς- ο δικηγόρος αμφισβητεί ευθέως ότι στο ταχύπλοο επέβαιναν τα ηλικιωμένα άτομα που έχει κατονομάσει ο φερόμενος ως χειριστής του σκάφους Θρασύβουλος Λυκουρέζος και ζητά να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ο δικηγόρος στο τετρασέλιδο έγγραφό του χαρακτηρίζει «σενάρια» αυτά που κατασκεύασε ο κατηγορούμενος και το περιβάλλον του. Ο ποινικολόγος κατηγορεί τη Λιμενική Αρχή Αίγινας ότι υιοθέτησε χωρίς έρευνα την εκδοχή του Λυκουρέζου, η οποία δεν επαληθεύεται. Επικαλείται τις μαρτυρίες των επιβατών της λάντζας που περιγράφουν τις φιγούρες νεαρών ατόμων στο ταχύπλοο λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση.

«Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι στο σκάφος αυτό βρίσκονταν άνθρωπος ή άνθρωποι των οποίων, για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω, δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα και οι οποίοι διέφυγαν είτε με φουσκωτό προς την Αίγινα είτε με το σκάφος Ντουέντε ΙΙ», αναφέρει μεταξύ άλλων.

The post Αλέξης Κούγιας: «Χειριστής και επιβάτες στο ταχύπλοο ήταν άλλοι» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα