Βαν με φιάλες αερίου βρέθηκε κοντά σε συναυλία που ακυρώθηκε στην Ολλανδία

Ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, λόγω τρομοκρατικής απειλής, συναυλία ροκ μουσικής που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

«Συνεπεία τρομοκρατικής απειλής, η συναυλία των Allah-Las δεν θα διεξαχθεί απόψε, έπειτα από εντολή της Αστυνομίας» επισήμαναν οι ιθύνοντες της αίθουσας Maassilo στο Twitter.

Eνα λεωφορείο με ισπανικές πινακίδες

κυκλοφορίας, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν φιάλες αερίου, βρέθηκε κοντά στον χώρο όπου επρόκειτο να γίνει η συναυλία, γνωστοποίησε ο δήμαρχος του Ρότερνταμ.

Ο Αχμεντ Αμπουταλέμπ ανέφερε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, πως δεν είναι σαφές εάν υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ της απειλής και του αυτοκινήτου. Ο οδηγός του λεωφορείου προσήχθη από την Αστυνομία για να ανακριθεί, πρόσθεσε.

Το ροκ συγκρότημα από την Καλιφόρνια επρόκειτο να δώσει στις 20:30 τοπική ώρα (21:30 ώρα Ελλάδας) συναυλία στο Ρότερνταμ, στη δυτική Ολλανδία. Ο συναυλιακός χώρος επρόκειτο να ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχθεί το κοινό στις 19:30 τοπική ώρα.

Αστυνομικοί με αλεξίσφαιρα γιλέκα αναπτύχθηκαν περιμετρικά του κτηρίου, χωρητικότητας έως και 1.000 ανθρώπων, όπως μετέδωσε η ολλανδική κρατική ραδιοτηλεόραση NOS.

BREAKING: #Rotterdam police in bulletproof vests cancelled concert in #Maassilo by Californian band Allah-Las @nos @detectiondogs @postmoi

— Twickelerveld INTEL (@LowlandsSN) August 23, 2017

Το κτίριο εκκενώθηκε, δεκάδες θεατές απομακρύνθηκαν και η αντιτρομοκρατική μονάδα της Υπηρεσίας Ειδικών Επεμβάσεων (DSI) έσπευσε στο σημείο.

Αρχικά, η Αστυνομία του Ρότερνταμ δεν είχε σχολιάσει το περιστατικό.

The post Βαν με φιάλες αερίου βρέθηκε κοντά σε συναυλία που ακυρώθηκε στην Ολλανδία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα