Ακριβά θα πληρώσει ο ιδρυτής της Amazon το (διαστημικό) χόμπι του

07:18 8/4/2017 - Πηγή: Protagon

Αρκετοί από τους μεγιστάνες της νέας οικονομίας έλκονται από την παρουσία του ανθρώπου στο Διάστημα και επενδύουν σημαντικά ποσά στην διαστημική έρευνα. Ενας από αυτούς είναι ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία Blue Origin που θα δραστηριοποιηθεί σε πρώτη φάση στον τομέα του διαστημικού τουρισμού. Η εταιρεία

κατασκευάζει σκάφη τα οποία θα παρέχουν σε επιβάτες υποτροχιακές πτήσεις αναψυχής. Ο Μπέζος θέλει να ανταγωνιστεί βασικά τον Ρίτσαρντ Μπράνσον και την Virgin Galactic που θα προσφέρει σύντομα ανάλογες υπηρεσίες. Τα σκάφη θα φτάνουν στον προορισμό τους με επαναχρησιμοποιούμενους πυραύλους παρόμοιους με αυτούς που κατασκευάζει η Space X ενός άλλου αμερικανού μεγιστάνα, του Ελον Μασκ.

Οπως όμως φαίνεται το εγχείρημα του Μπέζος είναι εξαιρετικά κοστοβόρο. Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Αμερικανικό Διαστημικό Συμπόσιο που διεξάγεται στο Κολοράντο Σπρινγκς για να συνεχίσει την προσπάθεια της Blue Origin θα πρέπει αυτός να την χρηματοδοτεί με ένα δισ. δολάρια ετησίως. Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters o Μπέζος θα αρχίσει να πουλάει τις μετοχές του στην Amazon για να συγκεντρώνει το ποσό που χρειάζεται για την χρηματοδότηση της Blue Origin. Ο Μπέζος διατηρεί αυτή την στιγμή το 16,95% των μετοχών της Amazon οι οποίες με την σημερινή χρηματιστηριακή αξίας της εταιρείας αξίζουν περίπου 74 δισ. δολάρια. Ο Μπέζος σχεδιάζει να πουλά μετοχές αξίας ενός δισ. δολαρίων ετησίως για τα επόμενα τρία έτη. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη το ποσό που χρειάζεται η Blue Origin για να λειτουργεί μέχρι να ξεκινήσουν τα ταξίδια και να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία αλλά ο Μπέζος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επενδύει στην εταιρεία όσα χρήματα απαιτούνται και θα το κάνει μάλιστα με ευχαρίστηση. Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος σύμφωνα με το περιοδικό Forbes ανέρχεται αυτή την στιγμή στα 78 δισ. δολάρια.

Δείτε ένα βίντεο για τις πτήσεις που υπόσχεται η Blue Origin:

The post Ακριβά θα πληρώσει ο ιδρυτής της Amazon το (διαστημικό) χόμπι του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα