Αιχμές Μέι κατά Τραμπ για τα tweets του σχετικά με το Λονδίνο

«Η διατύπωση εικασιών δεν βοηθάει σε οποιαδήποτε έρευνα», τόνισε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, μετά τον ισχυρισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλαντ Τραμπ στο Twitter ότι οι δράστες της επίθεσης στο μετρό του Λονδίνου ήταν γνωστοί στην Aστυνομία.

Ερωτηθείσα σχετικά με το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αναφέρει ότι

οι υπεύθυνοι για τη βόμβα στο δυτικό Λονδίνο, η έκρηξη της οποίας είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 22 ανθρώπων, ήταν «στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ», η κυρία Μέι δήλωσε: «Δεν πιστεύω ότι βοηθάει να εικάζει κάποιος για το τι συμβαίνει σε έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη», όπως έγραψε το ΑΜΠΕ.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η Αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν αυτούς που είναι υπεύθυνοι γι’ αυτή την «άνανδρη επίθεση».

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γράψει το πρωί της Παρασκευής στο Twitter: «Αλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άρρωστοι και παράφρονες και βρίσκονταν στο στόχαστρο της Σκότλαντ Γιάρντ. Πρέπει να είμαστε υπέρ της προληπτικής δράσης!».

Στη συνέχεια πρόσθεσε σε δεύτερο μήνυμα: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αποτυχημένους τρομοκράτες με πολύ σκληρότερο τρόπο. Το Ιντερνετ είναι το κύριο εργαλείο στρατολόγησης, από το οποίο πρέπει να τους αποκόψουμε και να το χρησιμοποιούμε καλύτερα!».

Another attack in London by a loser terrorist.These are sick and demented people who were in the sights of Scotland Yard. Must be proactive!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 15, 2017

Loser terrorists must be dealt with in a much tougher manner.The internet is their main recruitment tool which we must cut off & use better!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 15, 2017

Ωστόσο, οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας ταυτοποίησαν έναν ύποπτο που φέρεται ότι εμπλέκεται στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, στο μετρό του Λονδίνου, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Sky News. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ύποπτο με τη βοήθεια των βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έγραψε στο Twitter ο ρεπόρτερ του καναλιού, Μαρκ Γουάιτ.

BREAKING -Security sources say they've identified a suspect involved in the Parsons Green bombing, with the aid of CCTV footage

— Mark White (@skymarkwhite) September 15, 2017

Η βρετανική κυβέρνηση είχε εξοργιστεί όταν διαρροές στον αμερικανικό Τύπο, που αποδίδονταν σε επίσημες πηγές, είχαν αποκαλύψει πληροφορίες για τη φονική επίθεση στο Μάντσεστερ, η οποία είχε στοιχίσει φέτος τον Μάιο τη ζωή σε 22 ανθρώπους σε συναυλία.

The post Αιχμές Μέι κατά Τραμπ για τα tweets του σχετικά με το Λονδίνο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα