Αγωγή Αννας Διαμαντοπούλου κατά Αντώνη Λιάκου

Αγωγή κατά του καθηγητή Αντώνη Λιάκου κατέθεσε η Αννα Διαμαντοπούλου με αφορμή ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου άφηνε υπόνοιες ότι η πρώην υπουργός ήταν μπλεγμένη στα Panama Papers.

Οπως είχε γράψει ο καθηγητής: «Μέγιστο θέμα συζήτησης θα ήταν επίσης κι αν αποκαλυπτόταν ότι μια πρώην υπουργός παιδείας που φιλοδοξούσε να “μεταρρυθμίσει” το πανεπιστήμιο διχάζοντας την ακαδημαϊκή κοινότητα, είχε περίοπτη θέση στα paradise papers φοροδιαφεύγοντας από τη χώρα την οποία υποτίθεται ότι υπηρετούσε».

H

κυρία Διαμαντοπούλου, την Παρασκευή, κατέθεσε αγωγή εναντίον του καθηγητή αναφέροντας -μέσω ανάρτησής της στον λογαριασμό της στο Facebook- ότι εκείνος ουδέποτε ζήτησε συγγνώμη αν και αποδείχθηκαν ψέματα οι ισχυρισμοί του.

Δείτε τι ανέφερε:

«Σήμερα το πρωί κατέθεσα αγωγή εναντίον του καθηγητή Αντώνη Λιάκου.

Όταν κατηγορείς κάποιον, και αποδεικνύεται ότι αυτό έγινε από πλάνη, τότε οφείλεις να πεις καθαρά μια φράση: έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη. Όταν συκοφαντείς κάποιον συνειδητά, για λόγους πολιτικής αντιπαλότητας και όλα όσα ισχυρίζεσαι αποδεικνύονται ψέματα και αντί συγγνώμης, γράφεις άρθρα, χρησιμοποιείς χίλιες λέξεις, χωρίς να αναφερθείς στο λάθος τότε δεν μένουν πολλές επιλογές.

Ο λαϊκισμός και η συκοφαντία ως εργαλεία σπίλωσης των αντιπάλων, απαξιώνουν τη δημοκρατία.

»Γι΄ αυτό δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά. Γιατί, όπως αποδείχθηκε, μετατρέπονται σε γενικευμένη αντίληψη πολιτικής στάσης που δεν αφορά απλά λαϊκιστικά έντυπα, αλλά και ανθρώπους με τυπικά προσόντα και ιδιότητες. Στη πολιτική μου διαδρομή προσέφυγα μία φορά στη δικαιοσύνη, από την οποία και δικαιώθηκα, εναντίον της εφημερίδας «Αυριανή». Αυτή είναι η δεύτερη φορά.

Γιατί παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, δεν παραδέχτηκε το ψέμα και δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά και γιατί η συνωμοσιολογία και η συκοφαντία προσλαμβάνουν πολύ πιο επικίνδυνες διαστάσεις όταν προέρχονται από ανθρώπους σαν τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που επώνυμα καταδίκασαν την εναντίον μου συκοφαντική ενέργεια του κ. Λιάκου», καταλήγει η ίδια.

The post Αγωγή Αννας Διαμαντοπούλου κατά Αντώνη Λιάκου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα