Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Τα κριτήρια

Ακρίβεια, ποιότητα υπηρεσιών και κρίσεις των επιβατών: αυτά είναι τα τρία κριτήρια που καθορίζουν ποια είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο. Ο κατάλογος -που στηρίζεται σε αυτά τα κριτήρια- καταρτίζεται και ανανεώνεται κάθε χρόνο από την Airhelp. Η ακρίβεια των πτήσεων υπολογίζεται με βάση το ποσοστό των δρομολογίων προς απογείωση που έχουν καθυστέρηση μεγαλύτερη από 15 λεπτά. Η ποιότητα υπολογίζεται από την SkyTrax και λαμβάνει υπόψιν της μεταξύ άλλων και την καθαριότητα. Σε ό,τι αφορά τις κρίσεις των επιβατών λαμβάνονται υπόψιν τα σχόλια

που κάνουν στο internet και στα κοινωνικά δίκτυα. Η βαθμολογία κυμαίνεται από το μηδέν ως το δέκα.

Σιγκαπούρη

Στην πρώτη θέση της λίστας του Airhelp βρίσκεται το αεροδρόμιο Τσαντσί της Σιγκαπούρης. Η ποιότητα των υπηρεσιών του Τσαντσί βαθμολογείται με 10 η ακρίβεια με 8,8 και οι κρίσεις των επιβατών με 6,1. Μέσος όρος 9

Μόναχο

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο του Μονάχου. Σε ό,τι αφορά την ποιότητα λαμβάνει όπως και η Σιγκαπούρη άριστα 10, παίρνει 8,2 στην ακρίβεια ενώ στις εκτιμήσεις των επιβατών 4,8. Μέσος όρος 8,66.

Χονγκ Κονγκ

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ένα ακόμα ασιατικό αεροδρόμιο: του Χονγκ Κονγκ. Και εδώ η ποιότητα βαθμολογείται με άριστα, η ακρίβεια των δρομολογίων με 7,5 και η εκτίμηση των επιβατών δίνει 5,6. Μέσος όρος 8,42.

Κοπεγχάγη

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο Kastrup της Κοπεγχάγης, στην πέμπτη το Vantaa του Ελσίνκι, μετά το Cincinnati Northern Kentucky International, στην έβδομη το El Prat της Βαρκελώνης, όγδοο το Barajas της Μαδρίτης, στην ένατη θέση το Auckland International της Νέας Ζηλανδίας και στη δέκατη το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Ελσίνκι

Cincinnati Northern Kentucky International

Στην έκτη θέση βρίσκεται το Cincinnati Northern Kentucky International. Βαθμολογείται με 8,6 για την ποιότητα των υπηρεσιών, 8 για την ακρίβεια και κρίνεται με 4,8 από τους επιβάτες. Μέσος όρος 7,94.

Βαρκελώνη

El Prat Βαρκελώνη

Στην έβδομη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο Ελ Πράτ της Βαρκελώνης. Λαμβάνει 7,9 για την ποιότητα, 8 για την ακρίβεια και 7,6 από τους επιβάτες με μέσο όρο 7,90.

Μαδρίτη

Αλλό ένα ισπανικό αεροδρόμιο είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα με τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου και αυτό δεν είναι άλλο από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης. Κρίνεται με 8,7 για την ποιότητα των υπηρεσιών του, με 7 για την ακρίβεια των δρομολογίων και βαθμολογείται με 7,4 από τους επιβάτες. Μέσος όρος 7,81.

Νέας Ζηλανδία

Στην ένατη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο του Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Λαμβάνει 8,6 για την ποιότητα των υπηρεσιών του, 8 για την ακρίβεια των πτήσεων, αλλά κρίνεται αυστηρά από τους επιβάτες με ένα 3,3. Μέσος όρος 7,8.

Φρανκφούρτη

Στη δέκατη θέση βρίσκεται το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Γερμανική ποιότητα (8,4) και ακρίβεια (8) αλλά αυστηρές κρίσεις από τους επιβάτες: μόνο 3,3. Μέσος όρος 7,76.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος

Το δικό μας Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκεται στην 27η θέση. Βαθμολογείται με 9,1 για την ποιότητα, με 6 για την ακρίβεια (53ο στο κόσμο) ενώ στις κρίσεις των επιβατών παίρνει 4,9. Μέσος όρος 7,27.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

The post Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα