Αεροπειρατεία με 118 ομήρους στη Μάλτα

Θρίλερ στη Βαλέτα. Σε εξέλιξη βρίσκεται αεροπειρατεία από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν δύο αεροπειρατές κατέλαβαν αεροσκάφος που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη αναγκάζοντάς το να προσγειωθεί στη Μάλτα, υπό την απειλή ότι θα το ανατινάξουν.

Το αεροπλάνο, τύπου Α320, εκτελούσε την πτήση με 118 επιβαίνοντες για λογαριασμό της κρατικής εταιρείας Afriqiyah Airways και ταξίδευε από τη Σέμπχα στα νοτιοδυτικά της Λιβύης

με προορισμό την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Potentially 2 hijackers and some crew members still on board aircraft.

— Joseph Muscat (@JosephMuscat_JM) December 23, 2016

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι οι αεροπειρατές είχαν απελευθερώσει 109 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός της χώρας Τζόζεφ Μουσκάτ, δίνοντας προτεραιότητα παιδιά και γυναίκες. Οι δύο δράστες απειλούσαν να ανατινάξουν το αεροσκάφος ζητώντας την αποφυλάκιση του γιου του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ-Ισλάμ.

Ο 44χρονος διάδοχος κρατείται από από αντάρτες στην πόλη Ζιντάν, ενώ τον Ιούλιο του 2015 καταδικάστηκε σε θάνατο για τη συμμετοχή του στην αιματηρή καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων το 2011.

Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τους Times of Malta, οι αεροπειρατές είχαν δηλώσει από την αρχή πρόθυμοι να αφήσουν ελεύθερους και τους 111 επιβάτες της πτήσης, όχι όμως τα μέλη του πληρώματος.

#Sabha to #Tripoli flight lands in #Malta . #Hijacking planes now ? pic.twitter.com/aqR8vDCkG8

— Mohamed Htewish (@HtewishM) December 23, 2016

Την αεροπειρατεία επιβεβαίωσε και ο πιλότος της πτήσης με αναφορά του προς τον πύργο ελέγχου στην Τρίπολη.

Δεν πραγματοποιείται καμία πτήση από και προς το αεροδρόμιο (REUTERS/Darrin Zammit-Lupi)

Το διεθνές αεροδρόμιο της χώρας έχει περικυκλωθεί από δυνάμεις ασφαλείας και δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς αυτό.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Αεροπειρατεία με 118 ομήρους στη Μάλτα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα