Tο Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του σεξ

17:06 6/1/2017 - Πηγή: Protagon

Απιστίες; Ερωτικά τρίγωνα; Οργια; Πολλοί ερωτικοί σύντροφοι; Αμφισεξουαλικότητα; Δεν πρόκειται για τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας, αλλά για το Παρίσι του 2017, το οποίο διεκδικεί τον τίτλο της «Πρωτεύουσας του Σεξ». Το οποίο είναι ακόμα πιο σέξι, από όσο το είχε φωτογραφίσει ο Χέλμουτ Νιούτον*.

Μια έρευνα που πραγματοποίησε το έγκυρο ινστιτούτο Ifop για τη σεξουαλικότητα των Παριζιάνων, έπειτα από παραγγελία του σάιτ Cam4, αποκάλυψε… σπουδαία ευρήματα για τους κατοίκους της Πόλης του Φωτός.

Η έρευνα έγινε σε 2.007 άτομα, ηλικίας άνω των 18 ετών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Παριζιάνοι, άνδρες και γυναίκες, αντίθετα με το τι κάνουν οι συμπατριώτες τους που ζουν στην επαρχία, έχουν πολλούς παρτενέρ σεξουαλικούς στη διάρκεια της ζωής τους: πάνω από 25 παρτενέρ στο Παρίσι, κατά μέσο όρο, 14 παρτενέρ στην επαρχία, για τους άνδρες. 11 παρτενέρ στο Παρίσι και 7 στην επαρχία, για τις γυναίκες.

Επίσης, στο Παρίσι κάνουν πιο συχνά σεξ για μια νύχτα (68% στο Παρίσι, 60% στην επαρχία, για τους άντρες, 50% έναντι 44% για τις γυναίκες). Στο Παρίσι απατούν πιο συχνά τις/τους συζύγους, (58% έναντι 48% για τους άντρες, 36% έναντι 31% για τις γυναίκες). Οι γυναίκες χρησιμοποιούν πιο συχνά ένα σεξουαλικό βοήθημα στο Παρίσι (44% έναντι 37%), ενώ οι άντρες του Παρισιού καταφεύγουν πιο συχνά σε πόρνες (38% έναντι 22%). Οι σεξουαλικές ιδιαιτερότητες έχουν περισσότερους οπαδούς στο Παρίσι: δύο φορές περισσότερα άτομα καθορίζονται ως ομοφυλόφιλα ή bisexual από την υπόλοιπη χώρα (13% έναντι 7%, 19% έναντι 11% για τους άντρες, 5% έναντι 3% για τις γυναίκες). Επίσης, τρεις φορές περισσότεροι άνθρωποι στο Παρίσι δηλώνουν ότι ανταλλάσσουν παρτενέρ (το περιβόητο swinging – 15% έναντι 5%, για τους άντρες, 7% έναντι 2% για τις γυναίκες). Δύο φορές περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν ότι κάνουν σεξουαλικά τρίο (29% έναντι 16%, για τους άντρες, 17% έναντι 10% για τις γυναίκες).

Τι εξηγεί αυτή την ιδιαιτερότητα των κατοίκων του Παρισιού σε σχέση με το σεξ; Εν μέρει, η δομή του πληθυσμού. Το Παρίσι έχει περισσότερους νέους ηλικίας 18 και άνω, έχει περισσότερους φοιτητές, περισσότερους εργένηδες (περίπου 43% περισσότερους εργένηδες απ’ ό,τι η υπόλοιπη Γαλλία), λιγότερα παντρεμένα ζευγάρια ή συγκάτοικους, λιγότερα ηλικιωμένα άτομα και λιγότερες οικογένειες με παιδιά. Επομένως, η σεξουαλική δραστηριότητα είναι πιο έντονη και πιο ποικίλη.

«Προφανώς αν είχαμε ρωτήσει άλλες ηλικίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες, τα αποτελέσματα δεν θα ήταν τα ίδια», εξήγησε ο Φρανσουά Κράους, διευθυντής του ειδικού τμήματος του Ινστιτούτου Ifop.

Ο ασπρόμαυρος αισθησιασμός του Χέλμουτ με φόντο τον Πύργο

Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι στο Παρίσι κατοικούν άνθρωποι με οικονομικό και πολιτισμικό επίπεδο αρκετά αυξημένο. «Γιατί, γενικά, τα άτομα που έχουν ένα κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο πιο υψηλό από τον μέσο όρο δοκιμάζουν σεξουαλικές πρακτικές που είναι πιο ηδονιστικές και πιο τολμηρές σε σχέση με τους πολιτισμικούς και θρησκευτικούς κανόνες», επισημαίνει ο ίδιος και συνεχίζει: «Αλλες σεξουαλικές πρακτικές που συναντώνται πιο συχνά στο Παρίσι, όπως η ανταλλαγή συντρόφων ή η πορνεία, δεν ανάγονται σε ένα σύστημα ηδονιστικών αξιών, αλλά περισσότερο σε μια αγοραία σχέση με τη ζωή, η οποία συναντάται περισσότερο στους επιχειρηματίες και στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Επισημαίνει, όμως, ότι χρήση της πορνείας κάνει «μια κατηγορία του ανδρικού πληθυσμού η οποία δεν είναι ενσωματωμένη στην σεξουαλική αγορά, όπως οι μη πτυχιούχοι, οι μουσουλμάνοι, οι φτωχοί, καθώς και οι νέοι, ενώ στην γαλλική επαρχία αφορά κυρίως τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Οι μεγάλες πόλεις προσφέρουν έναν μεγαλύτερο αριθμό «δυνατοτήτων για συναντήσεις και εγγυώνται την ανωνυμία και μεγαλύτερη ελευθερία δράσης».

Η έρευνα του Ifop καταλήγει με συμπέρασμα: «Το Παρίσι εμφανίζεται, όπως κάθε μεγάλη πόλη, σαν ένα μέρος όπου ξεδιπλώνονται σήμερα οι σεξουαλικοί και ερωτικοί κώδικες του αύριο, ενώ αποτελεί ένα εύφορο έδαφος για να αναπτυχθεί ένα μοντέλο ευφάνταστης σεξουαλικότητας, στην οποία σεξ και συναισθήματα συχνά διαχωρίζονται».

*Ο διάσημος φωτογράφος, ανάμεσα στα υπόλοιπα, δούλεψε και για τη γαλλική Vogue -στις αρχές της δεκαετίας του ’60- αναπτύσσοντας το μοναδικό φωτογραφικό λεξιλόγιό του με τα art-γυμνά του, τα οποία ενδύθηκαν μόνο την αισθητική αρτιότητα των καρέ του.

The post Tο Παρίσι είναι η πρωτεύουσα του σεξ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα