To μυθικό χρυσό μπικίνι της Φίσερ στο Rolling Stone

Ηταν η τρίτη ταινία της τριλογίας, η «Επιστροφή των Τζεντάι». Η Πριγκίπισσα Λέια είναι αιχμάλωτη του Jabba the Hut. Και εκείνος την υποχρεώνει να φορέσει ένα χρυσό μπικίνι.

Αυτό το χρυσό μπικίνι με τα χρόνια απέκτησε τη δική του ζωή με τον μοναδικό τρόπο που έχει η ποπ κουλτούρα να δημιουργεί φετίχ. Πλέον διαθέτει δική του σελίδα στη Wikipedia. Αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς των φαν της σειράς του «Star Wars». Μάλιστα μερικά χρόνια μετά αποτέλεσε ακόμα και φαντασίωση του Ρος στα «Φιλαράκια» – κάτι σαν φόρος τιμής.

Η ταινία βγήκε στις αμερικάνικες αίθουσες τον Μάιο του 1983. Και τρεις μήνες μετά το περιοδικό Rolling Stone κυκλοφορεί με την Κάρι Φίσερ στο εξώφυλλο να φοράει το εμβληματικό χρυσό μπικίνι στην παραλία. Με συνέντευξη του Τζορτζ Λούκας και τίτλο «Το Star Wars πάει διακοπές».

Η φωτογράφιση της Κάρι Φίσερ είναι σαφώς ειρωνική. Εναρμονισμένη με το αντικομφορμιστικό στυλ του Rolling Stone που μάλλον έπιασε τον σφυγμό και θέλησε να αποδομήσει το συγκεκριμένο ενδυματολογικό αξεσουάρ τοποθετώντας το στο φυσικό του περιβάλλον. Την παραλία. Εξάλλου κι εκείνη είχε ήδη αρχίσει με τις δηλώσεις της και την γενικότερη δημόσια στάση της να καθιερώνεται ως σύμβολο του νέου «smart sexy» της εποχής. Και στο κάτω-κάτω ας μην ξεχνάμε ότι σαν Πριγκίπισσα Λέια τελικά σκοτώνει εκείνον που προσπάθησε να την κάνει από αρχηγό των ανταρτών, σκλάβα με χρυσό μπικίνι.

Η φωτογράφιση έγινε στο Golden Gate National Recreation Area στην Καλιφόρνια. Και εκτός από την Κάρι Φίσερ συμμετείχε ο πατέρας της στην ταινία, ο Darth Vader, ένα κασετόφωνο, κουβαδάκια, ένα ζωάκι Ewok και ένα τέρας πραιτοριανός της «Δύναμης». Φωτογράφος ήταν ο Ααρον Ράπαπορτ. Και έμεινε στην ιστορία σαν ένα από τα πιο σέξι εξώφυλλα του περιοδικού. Το ίδιο και οι δηλώσεις της Κάρι Φίσερ, την οποία χάσαμε την Τρίτη σε ηλικία 60 ετών.

Η φωτογραφία του εξωφύλλου του Rolling Stone (τεύχος, Αύγουστος 1983) από τον Ααρον Ράπαπορτ

Σύμφωνα με τη σελίδα της Wikipedia που είναι αφιερωμένη στο χρυσό μπικίνι χρησιμοποιήθηκε αυτοκόλλητη ταινία για να στερεώσει το στήθος της Κάρι Φίσερ ώστε να μην ξεφύγει

Πέρσι η Κάρι Φίσερ έπαιξε στην έβδομη ταινία της σειράς, «The Force Awakens». Στην πρεμιέρα τη ρώτησαν αν έχει ακόμα το χρυσό μπικίνι. «Το φοράω σε ξεχωριστές στιγμές» απάντησε. «Τώρα το φοράω κάτω από τα ρούχα μου. Πάντα το φοράω γιατί μου φέρνει τύχη»

«Αυτό το μπικίνι είναι ό,τι φοράνε τα supermodels στο έβδομο επίπεδο της κόλασης» – Κάρι Φίσερ

«Δεν ήταν μεταλλικό. Ηταν από σκληρό πλαστικό. Και όποιος βρισκόταν πίσω μου μπορούσε να δει μέσα από αυτό μέχρι τη Φλόριντα» – Κάρι Φίσερ

Η Wall Street Jοurnal ζήτησε τη γνώμη της Κάρι Φίσερ σχετικά με τη φήμη ότι η Disney θα αποσύρει τα προϊόντα που σχετίζονται με την πριγκίπισσα Λέια ως σκλάβα ως ιδιαίτερα προκλητικά που έφερναν σε αμηχανία τους γονείς. «Το βρίσκω ηλίθιο», απάντησε. «Ο μπαμπάς που ρωτάει “τι θα πω στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν γιατί φοράει αυτό το ρούχο” να τους απαντήσει αυτό: Οτι με έπιασε αιχμάλωτη ένας γιγαντιαίος γυμνοσάλιαγκας που με υποχρέωσε να φορέσω αυτό το ηλίθιο ρούχο. Και μετά τον σκότωσα γιατί δεν μου άρεσε. Και τελικά το έβγαλα όταν γυρίστηκε η σκηνή».

The post To μυθικό χρυσό μπικίνι της Φίσερ στο Rolling Stone appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα