Stand up Science στο Hub Events – επειδή η επιστήμη μπορεί να έχει (και) χιούμορ

16:35 1/3/2017 - Πηγή: Protagon

Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη μπορεί να είναι και «ξεκαρδιστική»; Σε αυτό το ερώτημα απαντά η ομάδα Science Reactors, μέλη της οποίας είναι επιστήμονες από διαφορετικά πεδία: Φυσική, Αστροφυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά. Ολοι, εκτός από την αγάπη για την επιστήμη τους, μοιράζονται το πάθος να «ανοίξουν» το έργο τους στο κοινό, με τρόπο κατανοητό και ταυτοχρόνως διασκεδαστικό. Σε κάθε παράσταση έχουν και έναν ξεχωριστό προσκεκλημένο: Τον Αριστοτέλη Ρήγα, γνωστό comedian με την «ανατρεπτική» κιθάρα του και τον Αρη Χατζηαντωνίου/bartender

από τους MoMix σε molecular mixology. Και όποιος δεν τον ξέρει, να μια καλή ευκαιρία να το πληροφορηθεί. Σίγουρα είναι κάτι ξεχωριστό, ενδιαφέρον και πρωτοπόρο.

Ετσι, προέκυψαν οι παραστάσεις stand-up science. Tι είναι το «Stand-up science»; Δεν είναι άλλο από παραστάσεις κατά το πρότυπο του stand-up comedy, στις οποίες συμμετέχουν επιστήμονες, που παρουσιάζουν με χιουμοριστικό τρόπο θέματα της επιστημονικής επικαιρότητας… και όχι μόνο!

H ιδέα οφείλεται στην Ελένη Γραμματικοπoύλου, η οποία υπήρξε υπεύθυνη του προγράμματος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών «Επιστήμης Κοινωνία», από το 1993. Ξεκίνησε, κυρίως, με τους επιστήμονες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στις τελευταίες διοργανώσεις του Famelab (διεθνής διαγωνισμός για την ανάδειξη νέων ταλαντούχων επιστημόνων στην επικοινωνία της επιστήμης, που διοργανώνει το British Council). Στη συνέχεια, εμφανίστηκαν σε πολλές επιστημονικές διοργανώσεις, πάντα με μεγάλη επιτυχία.

Τώρα, οι Science Reactors εμφανίζονται και πάλι στο αθηναϊκό κοινό με δύο καινούριες παραστάσεις Stand up Science (15 και 22 Μαρτίου) στον πολυχώρο THE HUB EVENTS.

Με το γνωστό τους ύφος, κέφι και χιούμορ, θα παρουσιάσουν απλά επιστημονικά θέματα στη μορφή του Stand up Science (κατά το πρότυπο του Stand up comedy) στοχεύοντας να αποδείξουν και πάλι στο ευρύ κοινό ότι ακόμη και η επιστήμη μπορεί να γίνει «απολαυστική».

Και όπως λέει ο Ιονέσκο «… μια χώρα ανθρώπων που δεν γελάνε και δεν χαμογελάνε, είναι μια χώρα χωρίς πνεύμα∙ όπου δεν υπάρχει γέλιο, υπάρχει οργή και μίσος».

The Hub Events, Αλκμήνης 5, Κάτω Πετράλωνα

Τετάρτη 15 και 22 Μαρτίου, στις 21:00

Γενική είσοδος: 7,00€

Κρατήσεις θέσεων: The Hub Events 210‐3411009 και Viva.gr

Για τους πρώτους 25 κάθε παράστασης θα υπάρχουν εκπλήξεις

The post Stand up Science στο Hub Events – επειδή η επιστήμη μπορεί να έχει (και) χιούμορ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα